vvd wil extra debat over flierefluiter

“Zowel vóór de raadvergadering als tijdens het debat is keer op keer gevraagd aan de wethouder of het juridisch voldoende dichtgetimmerd was. En telkens werd gezegd dat het allemaal echt in orde was. Als fractie mag je er dan toch op vertrouwen dat de boel inderdaad op orde is. Dan is het verbijsterend om enkele maanden later op exact dezelfde punten als waarover aan de bel getrokken is, door de bestuursrechter op de vingers getikt te worden”, aldus de VVD-fractie die hierover dus opheldering wil.

Onlangs schorste de Raad van State het vastgestelde bestemmingsplan op, met als gevolg dat De Flierefluiter een bouwstop opgelegd kreeg. Dit keer niet omdat er illegaal werd gebouwd, maar omdat het fundament onder de bouwvergunning was weggevallen. De Raad van State oordeelde dat in het plan te weinig kaders waren opgenomen over de aard en omvang van evenementen die bij De Flierefluiter georganiseerd konden worden.

Daarnaast waren er onvoldoende afspraken opgenomen over de landschappelijke inpassing.

De VVD-fractie wil ook weten of deze procedurele misser de gemeente geld gaat kosten, als dat zo is, of deze te verhalen zijn. Tot slot willen de liberalen weten welke maatregelen getroffen zijn om herhaling van dit soort fouten te voorkomen. “Raalte heeft inmiddels een zekere naam als het gaat om juridische procedures. Wat ons betreft is de vraag niet aan de orde of dat juist is of niet, maar om de vraag hoe we van dat imago afkomen. Deze fout helpt daar in ieder geval níet bij!’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.