vital centre start met 1 2 3 voor meer energie

Vital Centre Raalte is onlangs gestart met het programma ‘1-2-3+ voor meer energie!’ Dit programma krijgen de leden gratis aangeboden bij een onbeperkt abonnement. Het programma bestaat uit twaalf weken individuele begeleiding van een beweegadviseur. Samen wordt een beweegplan opgesteld en aangepast aan de fysieke en mentale gesteldheid. Dit programma is gebaseerd op het ‘Schijf van 3’-model.

Naast de begeleiding die de deelnemers aan het programma krijgen van hun beweegadviseur, worden ook enkele workshops aangeboden. Diëtiste Angela Schokker geeft advies en begeleiding op het traject naar een gezondere leefstijl. Tevens verzorgt coach Gemma Lammers de workshop ‘Hoe bereik ik mijn doelstelling!’

De instructeurs van Vital Centre helpen de deelnemers met het behalen van de schijf van drie norm. Deze norm bestaat uit de Nederlandse Norm Gezond Bewegen, de Fitnorm en de spiernorm. “Wij staan volledig achter deze totaalaanpak met de Schijf van 3, en zien dit voor onze leden als garantie voor een gezonde leefstijl”, vertelt Jacqueline Ophof van Vital Centre.

“Beweegt men volgens het model dan is het gemakkelijker om een goede gezondheid te behouden. Het lichaam verbruikt meer energie in rust, onze weerstand is hoger, we kunnen makkelijker tillen, we voelen ons vitaler, hebben een goede conditie, behouden sterkere botten en houden een goede spierkracht waardoor we minder snel blessures, rugklachten of RSI oplopen. Ons uitgangspunt is: je gaat je beter voelen, er beter uitzien, beter functioneren, leert beter omgaan met stress en wordt gezonder. Bewegen is belangrijk voor een goede gezondheid, dat weet iedereen. Hoe belangrijk spiertraining is voor de gezondheid en ter voorkoming van chronische aandoeningen is echter pas vrij recent wetenschappelijk aangetoond. Het voorkomen van osteoporose, minder kans op hart- en vaatziekten, preventie van diabetes en het voorkomen van overgewicht, zijn enkele voordelen van spiertraining. Regelmatige spiertraining in combinatie met de combinorm (Nederlandse Norm Gezond Bewegen en de Fitnorm), wordt zelfs al het nieuwe ‘wondermedicijn’ genoemd.”

Vital Centre presenteert elke maandag- en woensdagavond informatiebijeenkomsten over het Schijf van 3 model (zowel in Raalte als in Heino). Aanvang is om 19.00 uur. Ben je niet in de gelegenheid om op deze avonden langs te komen dan kunnen de medewerkers van Vital Centre je tijdens de reguliere openingstijden altijd te woord staan. Meer informatie op staging2.vitalcentre.nl, tel: 0572-351840 (Raalte) of 0572-394804 (Heino). Januari is instapmaand bij Vital Centre. Er geldt een extra introductiekorting van twee weken gratis sporten bij inschrijving.

Op 10 januari heeft Giel Beelen ‘De schrijf van 3 voor meer energie’-campagne gelanceerd in zijn radio uitzending. Het ‘Schijf van 3’-model, oorspronkelijk van ACSM (American College of Sports&Medicine), de toonaangevende organisatie die de beweegrichtlijnen aanreikt aan WHO en overheden, wordt in Nederland uitgedragen door onder andere staging2.bewegenismedicijn.nl en staging2.leefstijlclub.nl. Het model brengt alle belangrijke aspecten van gezond bewegen bij elkaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.