verschuivingen verwacht in klassement scc

De huidige editie van het Sallands Cross Circuit is succesvol van start gegaan. Drie van de vier lopen hebben een recordaantal deelnemers aan de start gebracht. De teller staat al boven de tweeduizend deelnemers. Daarbij zijn overigens de deelnemersaantallen van de Rabobank Kerstcrossloop in Nieuw Heeten van afgelopen weekend nog niet eens meegerekend. “Opvallend veel jeugd heeft al deelgenomen aan de lopen”, stelt André Duteweert namens de organisatie. “Dat doet ons enorm goed, jong geleerd is oud gedaan!”

In het weekend van zaterdag 7 en zondag 8 januari staan er maar liefst twee crosslopen op het programma, achtereenvolgens de Rabo Veldloop in Heino en de Midwintercross in Heeten. “Het wordt een belangrijk weekend voor het klassement”, weet André uit ervaring. “Een juiste dosering is van groot belang. Zo zijn er lopers die beide wedstrijden lopen en gokken op die ene hoge klassering; anderen maken een keuze tussen beide wedstrijden. Al met al levert het veelal de nodige beroering in het klassement op.”

De Rabo Veldloop Heino viert zaterdag 7 januari haar 25-ste editie. De loop werd voor het eerst gehouden als een trainingsloop van 10 km voor de selectiespelers van de VV Heino. Er waren 21 deelnemers. Inmiddels is de loop uitgegroeid tot een Sallandse loop met vier afstanden en de laatste jaren rond de zeshonderd deelnemers. “Door de weersomstandigheden waren we vorig jaar gedwongen om met alternatieve routes te werken”, vertelt André. “Voor de 10 kilometer is toen voor het eerst gewerkt met twee ronden van 5 kilometer. De reacties daarop waren zo goed dat we besloten hebben om dat dit jaar opnieuw zo te doen. Maar dan wel via de route zoals we die al jaren zijn gewend.”

Zondag 8 januari gaat de 41-ste editie van de Midwintercross in Heeten van start. Nadat de allerkleinsten de loopochtend hebben geopend met hun kidsrun kan het spektakel in drievoud beginnen. Een goed begaanbaar parcours voor de 3-kilometerlopers wordt opgevolgd met een pittig traject voor de 6-kilometerlopers. Deze beide lopen bevatten ook de traditionele teamruns: teams van diverse sportverenigingen strijden om de eerste prijzen. De afsluitende 10-kilometerloop kent ook dit jaar een verrassende crossroute.

Vorig jaar fungeerde deze route nog als alternatief parcours (in verband met de gladheid), maar dit jaar heeft het traject de status van definitief parcours gekregen. “De lopers waren zeer positief over de keuze om voornamelijk in de Schoonhetense bossen te blijven”, vertelt André. “De bospaden vormen 70 procent van het traject, waardoor het begrip ‘cross’ nog meer tot zijn recht komt.” Wethouder Wout Wagenmans fungeert samen met Bas Dijkman als speaker.

Meer informatie op staging2.sallandscrosscircuit.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.