team lef loopt de roparun

Het motto van de Roparun zegt alles: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’. Met acht fanatieke lopers is het team compleet. Dea Kijk in de Vegte en Sjoerd Overmars uit Heino, Henk Ophof, Anniek Schutte en Kristel Verweij uit Raalte, Jeroen Boerkamp uit Lemelerveld, Patricia Koolhof uit Luttenberg en Sylvia ter Avest uit Borculo gaan samen de uitdaging aan. Sommigen zijn vrienden van elkaar, anderen kenden elkaar tot voor kort nog niet, maar allen delen een passie voor hardlopen en gezond leven. Kristel: “De start is op zaterdag 26 mei en we finishen, als alles goed gaat, op de 28e. We lopen dag en nacht door. Om en om. Maar we moeten nog van alles regelen voordat we van start kunnen.”

En van de hoofdzaken is het vervoer. Maar ook het eten, de kleding en verzorging. Kristel vertelt: “We zoeken sponsoren die de uitdaging aandurven met ons. Iemand die een touringcar beschikbaar stelt bijvoorbeeld. Of voor de catering zorgt.” Het mes kan aan twee kanten snijden, daar is al over nagedacht. “Het bedrijf dat onze kleding sponsort, kan het in z’n eigen huisstijl laten maken natuurlijk. We willen heel ver gaan want we willen naast die middelen vooral geld voor het goede doel op halen. We hebben al een aantal sponsoren namelijk AMI -kappers, Trotz, Krieghuusbelten, Kieckback & Peter, ITR, Regulair en Guts Communication. Maar we zoeken er nog veel meer want met de grootste opbrengst kunnen we ook nog eens een prijs winnen.”

Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen oftewel meer dan anderhalve marathon. Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en gemiddeld bestaat een team uit 25 personen.

De drie teams met de hoogste opbrengst en de drie teams die een prijs winnen naar aanleiding van hun gelopen snelheid worden gehuldigd tijdens het eindfeest van de Roparun dat een aantal weken na de finish plaatsvindt. Op die avond wordt ook de totale opbrengst van de Roparun bekend gemaakt. De afgelopen twintig edities van de Roparun is al meer dan 45 miljoen euro opgehaald voor zorg aan mensen met kanker.

Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op staging2.teamlef.wordpress.com. Geld overmaken kan op rekeningnummer 1687.15.945 tnv Team Lef!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.