straatpraat de tunnel van marienheem

‘Traploze tunnel is geen optie’

“Het is hoog tijd dat we de tunnel opknappen”, vertelt Marjolein Hagen, zowel betrokken moeder als lid van het PB Mariënheem. “Zeventien jaar geleden is er voor het laatst wat gebeurd. In 2010 hebben we een dorpsenquête gehouden, waaruit ook duidelijk werd dat veel mensen van mening zijn dat er wat aan de tunnel moet gebeuren. De tunnel zo aanpassen dat je er ook doorheen kunt fietsen, dat kan niet. Dan hebben we meer ruimte nodig en moeten de Schalm en een woning wijken. Dat is dus geen optie. Maar we kunnen de tunnel wel aantrekkelijker maken. Nu is het er donker en de wanden zijn er met graffiti bekladderd. Het ziet er niet vriendelijk uit en de verlichting is ook nog eens slecht.”

[/b]’Door de tunnel moet van school'[/b]

Kevin (11), Teun (10) en Hessel (11) willen de reporter van Salland Centraal best even te woord staan. Als ze beginnen, zijn ze met hun drieën, maar na een minuut of twee hebben al heel wat nieuwsgierige klasgenoten en vriendjes zich om het drietal verzameld. “De tunnel ziet er nu niet echt heel mooi uit. We gebruiken ‘m dagelijks. Alleen soms, als onze ouders meegaan naar school fietsen we over de N35. Dat zeggen de leraren hier op school ook: We moeten zoveel mogelijk de tunnel gebruiken.” Het lijkt de jongeheren wel leuk om zelf met de kwast in de hand aan de slag te gaan. Over de invulling van de wanden van de tunnel bestaat wel enige discussie. “Graffiti is mooi”, zegt de een. “Doe mij maar mooie tekeningen”, stelt de ander.

‘Het ziet er nu niet uit’

Moeders Marriët en Belinda zijn van mening dat er absoluut wat aan de tunnel moet gebeuren. “De helling is te stijl, met kinderen op de fiets is het te zwaar.” Ze snappen echter dat niet alles mogelijk is met het oog op de ruimte. “Maar dat er wat aan de tunnel moet gebeuren, daar is heel Mariënheem het wel over eens! Het ziet er nu niet uit.” Marriët: “Het is ook niet fijn om er ’s avonds alleen doorheen te fietsen. Het is een lange tunnel, de verlichting hapert nog wel eens en het ziet er niet al te prettig meer uit. Van wat meer vrolijke kleuren zou de tunnel al flink opknappen.” De twee hebben de indruk dat de kinderen de tunnel trouw gebruiken. Marriët: “Ik heb een dochter die in groep acht zit en die gaat er nog steeds elke dag keurig doorheen.”

‘Blijven stimuleren’

Directrice Hetty Groote Schaarsberg komt spontaan naar buiten lopen. “We blijven stimuleren dat de jeugd elke dag gebruik maakt van de tunnel. Dat is hier altijd het beleid geweest. Zo houd je er in elk geval tot en met groep acht zicht op, wat ze doen als ze naar het middelbare onderwijs in Raalte moeten, daar hebben wij helaas geen invloed op. Het is helaas wel zo dat het gegeven dat je moet afstappen sommige mensen ervan weerhoudt om de tunnel te gebruiken. We willen met de school graag meehelpen om de wanden te beschilderen. We hebben daarbij ook meegedacht met PB en de Schildersclub Mariënheem. Alles om het gebruik van de tunnel te stimuleren!”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.