stoppelkaters leggen meerdere bezoeken af

Het gezin Hinderiks aan de Heesweg in Raalte kreeg zaterdagochtend nog een verlaat kraambezoek van carnvalsvereniging de Stöppelkaters. Hun dochter Dora was op de vroege ochtend van 11-11-11 geboren. Van de carnavalsvereniging kreeg ze een paar mooie kado’s. De trotse ouders wisten de aanloop te waarderen.

Daarnaast hebben verschillende delegaties van De Stöppelkaters verschillende ziekenbezoeken afgelegd. Het ziekenbezoek is een vast onderdeel geworden van het carnavalsgebeuren. Afgelopen zaterdag trok Prins Klaas de 1e samen met vele Oud Prinsen, de Raad van 11 en de hofdames er opuit. Op 24 adressen werden flinke fruitmanden uitgedeeld. De zieken en alleenstaanden waren blij verrast met de komst en het fruit.

Op deze wijze wil de vereniging laten zien dat hun hart op de juiste plaats zit en men zeker gevoelig is voor het wel en wee om ons heen. Een warm gebaar naar mensen die dit bezoekje even nodig hadden. Een geste die duidelijk gewaardeerd werd. Tijdens de bezoeken vlogen vele Raalter namen en anekdotes over tafel. De oude doos met nostalgische kiekjes werd tevoorschijn gehaald. Gezellige gesprekken volgden.

De zaterdagmiddag wordt voor de carnavallisten afgesloten bij To Poppe. Deze oud- kasteleinsvrouw, die al jaren besmet is met ‘het carnavalvirus’, nodigt de deelnemers aan de fruitmandentocht uit om ook haar te blijven bezoeken. Iedereen geeft graag gehoor en wenst haar ieder jaar weer van harte beterschap. De krasse (bijna) tachtiger houdt het met die vitaminen prima vol.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.