sportgala raalte bereikt grenzen groei

Het Hoftheater vormt op vrijdag 13 januari de locatie voor de vierde editie van het Sportgala van de gemeente Raalte. Belangrijkste onderdeel van het programma is uitreiking van de sportprijzen. Daarnaast worden ook alle sportkampioenen van 2011 (nationaal kampioen of een podiumplek bij een EK of WK) gehuldigd

Voor het evenement zijn geen kaarten meer verkrijgbaar. “We zouden graag nog meer publiek willen toelaten”, vertelt Maarten Paalman, sportconsulent van de gemeente Raalte. “De belangstelling is er wel, maar de capaciteit van het Hoftheater laat niet meer mensen toe.” Maar daarmee geeft Maarten wel aan dat de grenzen van de groei bereikt zijn. Eind 2007 werd hij samen met Brigit Trooster aangesteld al sportconsulent. Bij hun taken hoorde ook de organisatie van de huldiging van de gemeentelijke kampioenen.

Van 1997 tot 2002 werd dit georganiseerd door de lokale Stichting Sportstimulering. Deze stichting stopte hiermee uiteindelijk, omdat het draagvlak onder de sportverenigingen destijds ontbrak… In 2009 werd het Sportgala in ere hersteld, inclusief de verkiezing van de sporter, het sportteam, het meest belovende talent en de vrijwilliger van het jaar. De presentatie is sinds 2010 in handen van Jasper Guldemond en Bart de Haan. “Het evenement is sindsdien enorm gegroeid”, vertelt Maarten. “We geven de kaarten weg aan de clubs waarvan de genomineerden lid zijn en daarnaast aan de sportkampioenen. Dan heb je zo een schouwburg vol. In de toekomst zullen we wat dat betreft keuzes moeten maken.”

Nominaties

In de categorie individuele sporters zijn Joy Goedkoop, Jasper Hamelink, Nick Marsman en Dominique Roelofsen genomineerd. Bij de teams gaat het om dames 1 van Plus Severijn Heeten, het eerste van TTV Effect uit Mariënheem en VV Heino 1. Teije ten Den (Rohda), Lieke Muller (AV Salland) en Loes Oortwijn (Kwiek) zijn genomineerd voor de aanmoedigingsprijs. Bij de vrijwilligers gaat het om Ap Brands van Runningclub Lierderholthuis, Joke Nijboer van de Raalter Reddingsbrigade en Wendy Scholten van SaVAS. Het publiek kon stemmen op de categorieën individueel en teams. De jury bestaande uit Tineke Jansen, Herman Holtmaat, Henny Nijboer en Wout Wagenmans bepaalt wie de aanmoedigingsprijs krijgt en wie zich sportvrijwilliger van het jaar 2011 mag noemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.