rups ook bij zwembaden aangepakt

Volgens wethouder Wout Wagenmans was het beleid van het afgelopen jaar goed, volgens hem heeft het voor 90 procent gefunctioneerd. Op enkele punten kreeg hij echter geen begrip van sommige bewoners, daarbij moet je vooral denken aan bewoners van het buitengebied die de rups vlakbij hun erf hadden.

Ook over de kosten is Wagenmans niet helemaal tevreden: “Die hebben we niet in de hand kunnen houden.” Voor aanstaand jaar is meer geld voor de bestrijding van het beestje vrijgemaakt.

Daarnaast gaat de gemeente ook experimenteren met alternatieve bestrijdingswijzen, zoals aaltjes. Dat is een biologische bestrijding, door bomen voordat er blad in komt te besproeien. Olst-Wijhe experimenteerde afgelopen jaar ook met die aaltjes: zonder succes, ze besproeiden de bomen te laat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.