record aantal deelnemers beltetocht

De bijna 500 ATB-ers vertrokken zondagmorgen onder prima omstandigheden voor hun tocht van 35 of 50 km. Ook de ondergrond leende zich prima voor een attractieve toertocht; van modder was nauwelijks sprake. De lichte vorst zorgde bij aanvang wel voor een paar bevroren schakelonderdelen, maar die werden in de warmte van de kantine snel ontdooid.

De rijders kregen een afwisselend parcours voorgeschoteld, wat na afloop tot enthousiaste reacties leidde. De tocht bracht de rijders vanuit Nieuw Heeten langs Haarle naar uitdagende singletracks bij Hellendoorn en ging via de bos- en heidegebieden bij het Paltheslot terug naar sportpark De Belte.

Opvallend was, dat de langste afstand (50 km) de meeste deelnemers trok (287).

De jongste deelnemer zondag was 7 jaar, hij had tranen in z’n ogen van de kou, maar was toch trots dat hij de 35 kilometer volbracht had.

Volgend jaar wordt de Beltetocht verreden op zondag 27 januari.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.