raalter vvders beginnen nieuwssite

“Het idee kwam ter sprake toen Hennie Gerritsen, nadat hij het afgelopen najaar gestopt was met zijn caravancentrum, aangaf dat hij iets met websites wilde gaan doen. Iets regionaals, iets met sport, met achtergronden en wat politiek. Zo kwam het balletje aan het rollen. Zie het als het oppakken van een oude activiteit: in het verleden ben ik gedurende vele jaren actief geweest voor diverse regionale media. Van 1996 tot en 2000 dit ook bedrijfsmatig gedaan (ReMedia Pers en Publiciteit). Na ruim tien jaar pakken we de draad weer op, maar dan eigentijds.”

Nijboer vervolgt: “We denken dat er ruimte is voor een webmagazine, waar het accent niet primair ligt op het snelle, korte nieuws, maar op redactionele berichten die langer dan een dag de moeite van het lezen waard zijn.”

Of het te combineren is met het raadswerk? “Ja, dat kan. Een boer kan raadslid zijn, en een raadslid boer. Een ondernemer kan raadslid zijn, en een raadslid ondernemer. Op een aantal momenten moet je extra alert zijn en een item wellicht overdragen aan een collega. Dat is nu ook zo. Bovendien wordt SallandMagazine veel méér dan politiek.”

En dan de naam. Het Salland Bureau voor Toerisme geeft ook een SallandMagazine uit. “Bij het kiezen van de naam zijn meerdere opties de revue gepasseerd en hebben we eerst uitgebreid gegoogled en de informatie opgevraagd bij KvK en hostingbedrijven. De naam SallandMagazine kwamen we daarbij nergens tegen en was vrij.”

Op hun site schrijven de heren over een Windesheimpje. Daarmee doelen ze op journalistieke fouten. Of zoals ze het in een column (een journalistieke vorm waarin de waarheid soms wat geweld aangedaan wordt) zelf zeggen: Een Windesheimpje, dat is als een krant of website ‘de plank nét even misslaat’. Of beter: de journalist. Want een krant of website wordt gemaakt door journalisten, die gecontroleerd worden door de eindredactie en een hoofdredactie, maar: het begint allemaal bij de journalist.

Om te voorkomen dat we daar onderdeel van worden, hebben we ook even gegoogled op de naam Sallandmagazine. Eerste hit: het Sallands bureau voor toerisme. Dus zo heel uitgebreid zal er wel niet gegoogled zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.