raalte moet vergunning flierefluiter toch intrekken

Eigenaar Pronk komt met die uitspraak zwaar in de problemen. Hij had van de provincie een subsidie gehad voor toeristische activiteiten. Het zou om twee ton gaan. Maar dan moest de hal wel medio april/mei klaar zijn. Nu de Raad van State het bestemmingsplan krakkemikkig heeft verklaard, kan de bouwvergunning voor die hal niet doorgaan. Want die was gebaseerd op dat bestemmingsplan.

Ook de gemeente Raalte snijdt zich in de vingers. Die kon een maand geleden kiezen tussen een bouwstop voor de Flierefluiter omdat de vergunning er nog niet was. Raalte gaf via de afdeling communicatie toen als uitleg dat de voorbereiding en de uitvoering van een bouwstop ongeveer tegelijk zou vallen met het afgeven van de vergunning. Dus lieten ze alles doorgaan. Op onze site leidde dat toen al tot reacties van bezoekers: als er nog een RvS-zaak loopt, kan de gemeente nooit een vergunning definitief maken.

Raalte maakte bij bungalowpark Old Heino overigens exact dezelfde fout. Toen kreeg het park een vergunning voor een centraal gebouw, midden op het park. Buren maakten daar een Raad van State zaak van en kregen gelijk. De al versterkte bouwvergunning moest ook in dat geval ingetrokken worden. Het centrale gebouw werd later bij de entree gebouwd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.