pittige vragen bij roofvogelprijsvraag

De roofvogeltentoonstelling bij Natuurdiorama Holterberg trok de afgelopen periode veel bezoekers. In de kerstvakantie was daar bovendien een prijsvraag aan verbonden. Heel eenvoudig was deze niet.

Bij het ontdekken van het verschil tussen een havik en een sperwer werden veel missers gemaakt. De juiste herkenning van roofvogels levert nogal eens problemen op omdat bij jonge en oude roofvogels de kleur van de ogen en snavel vaak verschillend is. Zo hebben volwassen zeearenden een gele snavel die bij jonge dieren donker is gekleurd.

Meer dan tweehonderd bezoekers hebben de prijsvraag ingevuld en uit de deelnemers die alles goed hadden zijn een drietal prijswinnaars getrokken. De prijzen gingen naar Leersum, Julianadorp en Dieren en bestond voor ieder uit een boek over de meest verbazingwekkende dieren op aarde en een boek over de Holterberg van Kees Bos.

Wie de tentoonstelling met eigen ogen wil zien kan nog tot vier maart terecht. Natuurdiorama Holterberg is woensdag tot en met zondag open van 11.00 tot 17.00 uur. Het natuurmuseum is te vinden aan de Holterbergweg 12 te Holten. Meer informatie op onze website staging2.museumholterberg.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.