personeelslid zonnehuizen met botte bijl

“Door dit gehak is de bezetting en verzorging op de werkvloer in meerdere locaties roostertechnisch een groot probleem geworden. Van werkenden die door het faillissement hun salaris over de overuren van vorig jaar kwijt zijn geraakt, wordt nu gevraagd om meer overuren te draaien, zodat de gaten in het rooster worden opgevuld. Andere collega’s hoeven niet meer te komen werken omdat ze niet stressbestendig genoeg zouden zijn, gezondheidsklachten hebben of onenigheid hebben gehad met hun leidinggevende. Net als medewerkers die te vaak hebben geklaagd over de verslechterende arbeidsomstandigheden of die om verbetering hebben gezeurd in de media.”

“Bewoners/cliënten komen in de knel omdat de roosters niet goed kunnen worden bezet. Ze raken hun persoonlijk begeleider kwijt,” stelt de medewerker. “Ik voel me machteloos en lam geslagen. Dat een instelling die zich antroposofisch noemt haar medewerkers op een dergelijke manier op straat zet, tart iedere fatsoensnorm. Eerder moesten we voorzichtig zijn met kritiek naar buiten en trokken we anoniem aan de bel. Nu kan mijn naam er gerust onder. Ik neem het grote risico alsnog mijn nieuwe ‘contract van 107 uur per week’ kwijt te raken. Dit is natuurlijk een foutje en moet ik eigenlijk niet openbaar maken. Fouten maken we allemaal.”

Lees het volledige verhaal hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.