paddenschermen langs kappeweg hersteld

Negen vrijwilligers van IVN De Grutto Wijhe-Olst hebben vrijdag samen met medewerkers van de gemeente en het waterschap de paddenschermen langs de Kappeweg hersteld. Met hulp van een medewerker van landgoed De Gelder werd een aantal verrotte paaltjes van de vaste paddenschermen langs de Kappeweg vervangen en het plaatwerk hersteld.

Bij de brug over de Zandwetering en bij het bospad zijn tijdelijke schermen aangebracht. In 2000 zijn de schermen en tunnels aangelegd om de paddentrek onder de weg door te leiden.

De voorzieningen zijn, nu 12 jaar later, hoognodig aan vervanging toe. De gemeente heeft in 2 jaar tijd vier van de vijf tunnels hersteld. De vijfde tunnel wordt de komende weken aangepakt. Voor vernieuwing van de geleidingsschermen naar de tunnels is het geld op. Waterschap en provincie hebben geen fondsen beschikbaar voor onderhoud.

Het enige dat de gemeente, waterschap Salland en landgoed De Gelder konden bijdragen, was de bereidwilligheid van hun medewerkers voor een halve dag. De palen, die elders over waren, zijn door gemeente en waterschap geschonken voor het herstel. Het onderhoud moet jaarlijks plaatsvinden. De IVN roept bedrijven, mensen en organisaties om (robinia)palen van 1 meter of langer te doneren.

De brandweer heeft ook dit jaar weer de tunnels doorgespoten.

Aan het begin van Onder de Gelder (nabij de Raalterweg in Wijhe) en langs de Wethouder Dekkerlaan in Olst zetten vrijwilligers eind februari de tijdelijke voorzieningen (netten en emmers) weer op voor begeleiding van de paddentrek in maart en april.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.