overdekt zwembad op de luttenberg

Vakantiepark De Luttenberg krijgt een overdekt zwembad. Op dit moment zijn de medewerkers van Bouwbedrijf Hoogeslag daartoe bezig met de realisatie van een volledig nieuw gebouw dat ook ruimte zal bieden aan een kinderbad en wellnessfaciliteiten. De werkzaamheden moeten volgens de planning voor het nieuwe hoogseizoen afgerond zijn. “We willen vooruit kijken”, stelt parkmanager Loes Plagman. “Je moet met de tijd mee. We willen zo nog interessanter worden voor de gasten.”

Het bouwproject maakt deel uit van een enorme kwaliteitsimpuls die het vakantiepark sinds het einde van het seizoen van 2010 heeft gekregen. Zo is het in- en exterieur van de receptie aangepakt, zijn de horecafaciliteiten vernieuwd en is er een bibliotheek gerealiseerd. Het nieuwe overdekte (en uiteraard verwarmde) zwembad wordt circa 12,5 bij 6,5 meter. De wellnessafdeling zal onder meer plaats bieden aan sauna’s, een stoomcabine, een bubbelbad en een relaxruimte. Het zwembad krijgt een verschuifbaar dak dat bij mooi weer opengezet kan worden. Het is, zoals Loes stelt, een stevige investering. “Maar het wordt mogelijk gemaakt dankzij de provinciale KITO-subsidieregeling, een subsidiepot voor innovatieve toeristische projecten in Overijssel. We beschikken hier al over een pracht van een buitenbad, verwarmd en al, maar bij slecht weer wordt er uiteraard veel minder gebruik van gemaakt. Met het overdekte zwembad verwachten we ons seizoen nog wat extra te verbreden.”

Loes is sinds mei 2010 actief als parkmanager. Ze werkt daarbij samen met eigenaar Lennard Kempers. Haar aanstelling viel ongeveer gelijk met het in eigen beheer brengen van de horecafaciliteiten, die tot dan toe geëxploiteerd werden door Joop van den Enk. “Daarna zijn we ook snel begonnen met de aanpak van de horecavoorzieningen”, vertelt Loes. Trots laat ze het centrale parkgebouw zien. Een ruimte snackcorner met bar en open keuken, een stijlvolle brasserie voor de campinggasten die ook geschikt is voor feesten en partijen en de nieuwe bibliotheek/vergaderzaal. Daarin zijn meerdere zitjes gecreëerd zodat de gasten zich in een soort lounge-achtige, maar ook klassiek aandoende setting kunnen ontspannen. “We kunnen hier nu feesten aan tot 130 personen. Het totaalplaatje wordt alleen maar beter. De receptie is bijvoorbeeld ook rolstoelvriendelijk gemaakt. We zijn ook nog niet klaar.” “Hierna zijn we van plan om de buitenkant van het parkgebouw nog verder op te frissen”, vult assistent-beheerder Sander Krosman aan. “Daar zijn we al mee begonnen, maar we kunnen nog een grote slag slaan!”

Vakantiepark de Luttenberg is te vinden aan de Heuvelweg 9 in Luttenberg, tel: 0572 – 301405. Meer informatie op staging2.luttenberg.nl

Safaritenten

Sinds het vorige seizoen kunnen kampeerders die te gast zijn op het park ook gebruik maken van een tiental safaritenten. Deze combineren het karakter van kamperen met de luxe van een vakantiewoning. Glamping, oftewel glamorous camping, wordt het ook wel genoemd. “De tenten, geschikt voor vijf personen, beschikken over een vaste keuken (zonder stromend water), drie boxspringbedden en een stapelbed. De gasten hoeven niet eens hun eigen bed op te maken, dat regelen wij. Veel gasten vragen tegenwoordig om meer luxe. Vakantievieren moet comfortabel zijn. En niet iedereen wil kamperen. Maar met de safaritenten hopen we die mensen ook wat te bieden. Ja, je hebt de luxe van een vakantiewoning, maar het is en blijft kamperen. Je moet wel elke ochtend op je slippers met je tandenborstel naar het toiletgebouw. Er worden op dit moment meerdere nieuwe kampeervormen ontwikkeld en dit is er een van. En het is een groot succes. Het komende seizoen komen er vijf extra tenten bij!”

Transformatie

De bouw van het zwembad en de recente opfrisbeurt passen helemaal in de transformatie die de Luttenbergse camping in de afgelopen twintig jaar heeft ondergaan. Van volkse camping naar luxueus vakantiepark. “Wij trekken gezinnen met kinderen en 55-plussers”, stelt Loes. “Niet het type vakantievierder dat dagelijks tot middernacht aan de bar hangt. Ons publiek komt voor een groot deel uit het noorden van Nederland. Overijssel, Drenthe, Groningen en Friesland maar ook Noord-Holland.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.