ode aan de wierdense revue naar olst wijhe

De Theatervoorstelling ‘Ode aan de Wierdense Revue’ komt met haar voorstelling naar Theater Olst-Wijhe. Veel inwoners van de gemeente en wijde omgeving herinneren zich ongetwijfeld de revueavonden van weleer met het dialect- gezelschap uit het Twentse Wierden. De tijd is daarom rijp voor een eerbetoon aan de Wierdense Revue, het illustere gezelschap dat in de jaren ’80 het gewone volk naar het theater trok voor een avondje onbekommerd lachen.

Graads, Dika, Moo en buurman Hennik: wijlen Gerhard Höften, Joke Wanschers, Miep Sanderman en Albert Paauwe hebben hele generaties vermaakt met hun scherpe humor op zijn boerenfluitjes.

NeW Theaterproducties is bedenker en producent van deze hartverwarmende ode, geschreven en geregisseerd door Laurens ten Den, onder andere bekend als Hein Bode uit Van Jonge Leu En Oale Groond. Bekend van dezelfde serie is ook Jan ‘Mans’ Riesewijk, die met zijn charmante Twentse humor als spreekstalmeester het publiek op sleeptouw neemt.

De rest van de cast bestaat uit de ervaren platspöllers Gert Jan Oplaat, Anita Bolink en Marijke Hovestad. In een jas die ons nu ook past laten zij oude tijden herleven: authentieke scènes, liedjes en conferences, nieuwe grappen op ‘Wierdense wijze’, oude geluidsopnames en historische filmbeelden, maar ook aandoenlijke anekdotes en geschiedkundige wetenswaardigheden passeren de revue.

Deze voostelling draaide ook in het seizoen 2010-2011 en is wegens succes ongewijzigd geprolongeerd voor het seizoen 2011–2012. De voorstelling wordt gegeven op zaterdag 4 februari en begint om 20.15 uur.

Meer informatie is op staging2.odeaandewierdenserevue.nl te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.