nyhoff strandt in finale van the voice

Nyhoff opende de show op RTL4 met een duet met Gavin Degraw. Degraw moest achteraf zijn meerderen erkennen in de Heetenaar. “I think I made more mistakes than he did,” gaf de wereldster toe.

Dat Nyhoff zelf voor een rage in de regio heeft gezorgd, begint ook bij hem te dagen. Nadat in The Voice of Holland taartjes van de Heetense bakker getoond werden met de foto van Erwin erop kwam de rage in met name zijn woonplaats ter sprake. Borden langs de weg, de taartjes… “Het is gewoon bizar,” gaf Nyhoff toe. “Vorig jaar stond ik ze bij wijze van spreken nog te verkopen, nu sta ik er op!”

De coach van Nyhoff, Angela Groothuizen, maakte er geen geheim van dat ze een fan is van Erwin. “Erwin is met afstand The Voice of Holland. Van alle finalisten is hij de enige die er over tien jaar nog is.” Ook Roel van Velzen was lovend over de verrichtingen van Nyhoff. “Jij staat voor vakmanschap. Je bent met hart en ziel muzikant.” Nyhoff zelf gaf aan dat hij in de veronderstelling is dat zijn authenticiteit zijn grote kracht is.

Iets voor 22.30 uur viel de eerste van de vier finalisten af. Paul Turner dolf het onderspit, nadat hij oog in oog stond met Erwin Nyhoff. Iris Kroes en Chris Hordijk gingen rechtstreeks door naar de eindstrijd. Het duet van Paul Turner en Taio Cruz was bij het valse af. Het wekte dan ook geen verbazing dat Turner voortijdig het veld moest ruimen.

Bij de einduitslag van de finale speelde Nyhoff slechts een bijrol. De strijd ging (eigenlijk de hele week al) tussen Iris en Chris. Dat laat onverlet dat Erwin Nyhoff een heleboel heeft losgemaakt in onze regio.

Vijf maanden lang heeft Nyhoff ervoor gezorgd dat de inwoners van Salland en het Vechtdal met grote betrokkenheid het meest populaire televisieprogramma van dit moment keken. Nyhoff heeft met zijn pure optredens, oprechte verschijning en af en toe klunzige grapjes het publiek in deze regio aan zijn voeten gekregen. Opnieuw, net als hij in de jaren negentig had.

Nyhoff wordt zondag in zijn woonplaats Heeten gehuldigd. De huldiging gaat gepaard met een bijzonder programma. RTV Oost zendt de huldiging live op tv en radio uit. De huldiging begint om 16.30 uur.

Erwin, bedankt!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.