nyhoff eventjes pas op de plaats

Wat er allemaal gebeurd is na de finale van The Voice of Holland? Erwin Nyhoff moet eerst even diep nadenken. “Ik ben alles kwijt aan het raken, geloof ik, haha!” In de achtbaan die zijn leven is geworden na zijn succesvolle deelname aan ’s lands populairste tv-programma heeft hij weinig tijd gehad om zijn gedachten en ervaringen te ordenen.

“Het was leuker geweest om af te sluiten met winst, maar of het ook beter geweest zou zijn? Gisteren zag ik Iris nog rausen. Ze had net een concert gehad en was alweer op weg naar het volgende. Ze wordt nu van hot naar her gesleept. En het is nog maar een jonge meid. Ik hoop voor haar dat ‘ze het terechte houdt’ in de bovenkamer. Ik heb nu even tijd voor een adempauze, een kleine pas op de plaats. Bovendien kan ik mijn stem rust geven. En volgens mij is dat allemaal helemaal niet verkeerd.”

Ja, de deelname heeft hem gebracht waar hij op hoopte, zo stelt hij. “Ik wilde laten zien wat ik kan. Ik hoopte dat ik er twee, drie rondes in zou kunnen blijven om mezelf weer te laten zien. Maar ik heb zelfs de finale gehaald, derde geworden, en zo’n finaleplek spreekt nou eenmaal nog meer tot de verbeelding.” Hij voelde van tevoren zijn naderende exit aankomen. “Ik dacht eerst dat Chris eerste zou worden, daarna Iris en ik derde. Op een gegeven moment heb ik wel in mijn gedachten de positie van Chris en Iris omgewisseld. Toen er bekend werd gemaakt wie er als tweede van de avond zou afvallen, stond ik naast Angela. Ik keek haar aan. Ik zei in haar oor: ‘ik ben erop voorbereid, ik zing zo meteen mijn laatste lied en dan is het over’. Zij keek me begripvol aan. Wij snappen elkaar helemaal. Of ik niet het sms-publiek trok? Dat zou kunnen, maar ik denk ook dat het meespeelt dat Iris uit Friesland komt. Daar zijn ze heel trots en chauvinistisch. Overijssel is ook wel achter mij gaan staan, en daar ben ik ook heel dankbaar voor, maar wat dat betreft zijn we wel wat nuchterder.”

Maar voor een ‘nuchtere’ plattelander was het wel even wennen. Ineens je hoofd terug zien op een taart of op grote borden langs de weg. En dan ook nog de huldiging van afgelopen zondag in Heeten. Naar schatting meer dan duizend mensen waren getuige van een programma, waarbij Nyhoff de een na de andere muzikale verrassing kreeg voorgeschoteld. “Iemand had aan mijn vriendin gevraagd of ik wel op die huldiging zat te wachten. Het antwoord was nee, eigenlijk niet. Van mij hoefde het niet. Maar ja, ik had wel eigenwijs niet kunnen gaan en ze daar lekker hun feestje kunnen laten vieren, maar aan de andere kant is het natuurlijk geweldig dat de mensen zo begaan met je zijn. En het was ook echt fantastisch. Het was voor mij één grote verrassing. Al mijn oude speelmaatjes van vroeger waren erbij. Thomas en Raymond van Damaged Brain, oud-leden van The Prodigal Sons, de jongens van Harvest (een folkband van Zwolse muziekcoryfeeën, redactie), Hendrik Jan Bökkers, de troubadour John Hill, Esmee Huis in ‘t Veld en natuurlijk al het andere talent uit Heeten. Ze hadden een stoel neergezet op het podium en ik mocht drukken als ik wat hoorde dat me aansprak. Natuurlijk draaide mijn stoel bij alles om. Ik hoorde de eerste noten van ‘Little Backstreet Girl’ van Damaged Brain en ja, dan moet je natuurlijk even meedoen. En ik hoorde mijn eigen zoon Jimi. En naderhand nog naar Bosgoed en daar hebben we een soort jamsessie gehouden. Dat was beregezellig. En voordat je het weet, sta je dan weer op het podium, haha! We hebben nog de meest vreemde versie ooit van ‘That’s when I love you’ van The Prodigal Sons gespeeld, het was natuurlijk ook al weer een tijdje geleden… En ‘You Still Think’ natuurlijk. En nog een geïmproviseerde blues. Nee, dat was echt een geweldige avond!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.