maurits door met theo wispels en zn

Maurits Vlees en Vers in Heeten gaat toch verder. Eigenaar Maurits Pijnappel had eigenlijk al besloten zijn vestiging in Heeten te sluiten, toen er zich een nieuwe huurder voor zijn pand meldde: Theo Wispels & Zn Bloemenshops. Theo en zijn zoon Nick nemen ongeveer een kwart van de ruimte van de winkel over voor een bloemenshop. Maurits stoot de brood-, kaas- en groenteafdelingen af en gaat verder met de verkoop van vlees en vleeswaren. “Omdat nu een deel van de winkel verhuurd is aan de familie Wispels, hebben wij meer kans om de winkel rendabel te maken”, stelt Maurits. “We willen nu weer vooruit kijken.”

Maurits is tevens eigenaar van Maurits Vleesprodukten aan de Wechelerweg 24 in Raalte. Daar worden al zijn vleesproducten klaar gemaakt en op smaak gebracht. Het slagersbedrijf levert aan particulieren, supermarkten, groothandels en horeca. “In april 2006 zijn we aan het Dorpsplein in Heeten begonnen met onze eigen verswinkel”, vertelt hij. “Daar konden we onze vleesproducten verkopen, aangevuld met versartikelen. Ik wilde het voor een periode van vijf jaar proberen. We zijn immers al druk genoeg met onze vestiging in Raalte. Maar de laatste jaren werd me duidelijk dat de winkel in Heeten niet rendabel genoeg was. Ik heb echt heel lang na moeten denken voordat ik de beslissing nam om de deuren te sluiten. Dat doe je echt niet zo maar een, twee, drie. Maar enkele maanden nadat ik dus toch besloten had om te stoppen, meldde de familie Wispels zich.”

Theo Wispels & Zn Bloemenshops heeft op dit moment al vestigingen in Raalte, Heino en Lemelerveld. De deuren van de nieuwe winkel in Heeten zullen begin februari open gaan. In de bloemenshop kan men terecht voor bloemen en planten (veilingvers) en bloemstukken voor speciale gelegenheden. “We kregen van meerdere partijen te horen dat er in Heeten behoefte bestaat aan een bloemenzaak”, vertelt Theo. “Daarnaast kwam ons ter ore dat de slager in Heeten ging stopen. Een plus een is twee en daarom hebben we vorige maand contact gezocht met Maurits om te bekijken wat er mogelijk zou kunnen zijn.”

De twee partijen kwamen er vervolgens snel uit. “We hebben hier aan het dorpsplein een prachtige zichtlocatie”, vertelt Nick. “Onderschat niet wat er hier aan verkeer langs komt.” “En het gaat niet alleen om de inwoners van Heeten, de plaatselijke middenstand trekt ook veel inwoners van Lettele, Schalkhaar, Wesepe en Nieuw Heeten”, voegt Maurits toe. “Heeten is nogal gesteld op haar eigen winkelaanbod. Met de bloemenshop is het aanbod weer een stukje verder uitgebreid. We hopen dan ook iedereen te mogen begroeten in onze winkels.”

De opening zal zo meteen gevierd worden met een speciale actie. De twee partijen hopen in de toekomst vaker samen te werken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.