marc lobbert we gaan vol voor de 2e periode

“We spelen goed en herkenbaar, maar het is nog te vroeg om te zeggen dat we voor de hoofdprijs kunnen spelen.”

Na drie weken helemaal niets gedaan te hebben, ging het eerste elftal van VV Heino vorige week van start met de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Die drie weken rust hadden de spelers volgens Marc verdiend. “Ze hebben de eerste seizoenshelft bijna geen weekend rust gehad, mede doordat wij nog steeds in de beker zitten.”

De voorbereiding op het restant van het seizoen ging van start met een bijna complete selectie. “Alleen onze topscoorder Bas Jansen is afwezig”, zegt Marc. “Hij zit in Brazilië en sluit pas twee dagen voor de eerste competitiewedstrijd, op zondag 22 januari tegen Wijhe ’92, aan bij de groep. Hij zal dan ongetwijfeld een achterstand hebben, maar Bas kennende haakt hij heel snel aan.”

Voorafgaand aan het seizoen sprak trainer Marc Lobbert af met zijn mannen te gaan voor het linkerrijtje. Die doelstelling is niet veranderd. “We willen graag eindigen in de top vijf. Maar de vraag is of er nu al niet meer in zit. De top 5/6 zit kort op elkaar en is erg aan elkaar gewaagd. Bovendien hebben wij de eerste seizoenshelft een aantal goede reeksen neergezet, maar de laatste speeldag van de eerste seizoenshelft verliezen we wel van de nummer laatst. En het is altijd maar de vraag hoe je de winterstop uit komt.”

Daarnaast is er nog een andere factor die volgens de succestrainer meespeelt. “Wij staan nu bovenaan en dat weten de tegenstanders ook. Zij zullen daar op gaan inspelen en zullen inzakken en ons het spel laten maken. Dat zag je de eerste seizoenshelft ook wanneer wij bijvoorbeeld vroeg achterkwamen. Dan zakte de tegenstander in en waren wij niet in staat de score om te buigen. Wij gingen onrustig en uit onze positie spelen. Het is de kunst de counter niet om de oren te krijgen. Het zal de tweede seizoenshelft niet meevallen om de eerste seizoenshelft te evenaren.”

Net als in het eerste deel van de competitie, kunnen de toeschouwers weer een ‘voetballend’ Heino op de helft van de tegenstander verwachten. “We gaan hetzelfde systeem voortzetten met herkenbaar voetbal. We blijven onze tegenstander onze wil opleggen en spelen vanuit balbezit. We gaan voor de tweede periode. We spelen tegen Wijhe, Vaassen, Luctor et Emergo en AGOVV. Als we goed uit de winterstop komen kunnen we zomaar de tweede periode pakken en aan het eind van het seizoen een aantal mooie wedstrijden spelen.”

De eerste prijs is inmiddels binnen. Het eerste elftal van Heino werd vrijdag gekozen tot ‘sportploeg van het jaar’. “Maar nu moeten we gaan voor een ‘echte’ prijs, zegt Marc.

De kracht van Heino is volgens Marc, naast het groepsgevoel, dat zijn selectie geen zwakke schakels kent. “We hebben een brede selectie en elke positie kunnen we opvullen. We hebben veel voetballend vermogen en zijn niet ontregeld als de tegenstander iemand uitschakelt. Ons centrum en middenveld is sterk en we hebben een goede voorhoede. Daarnaast creëert VV Heino hele goede randvoorwaarden. Een club met vele vrijwilligers en een club met een grote ambitie. Als deze groep lang bij elkaar blijft kan het heel ver komen.”

VV Heino neemt het zondag 22 januari met een vrijwel volledig fitte selectie op tegen Wijhe ’92. De wedstrijd op het Gemeentelijk Sportpark in Wijhe begint om 14.00.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.