lovende woorden over alferink

“Het begint allemaal met de dromen van mijn opdrachtgevers, die wil ik vervolgens vertalen naar een goed ontwerp”, vertelt Roy Alferink van Bouwkundig Teken- en Adviesbureau Alferink. “Het draait er allemaal om dat ze hun dromen werkelijkheid zien worden.” Niet voor niets is zijn nieuwe slogan: ‘Dromen, ontwerpen, zien’. “Het spreekt voor zich”, stelt Roy. “Het zijn de stappen die je neemt gedurende een bouwproces.”

Elvira en Jurry Rouwenhorst hebben net een vrijstaande woning met praktijkruimte laten realiseren aan de Sperwer in Raalte. Het ontwerp daarvan is getekend door Roy. Zij hebben alleen maar lovende woorden over voor zijn werkwijze. “We weten redelijk goed wat we willen”, vertelt Jurry, “maar tekenen kunnen we niet. We hebben twee partijen uitgenodigd om een ontwerp te maken, één daarvan was Tekenbureau Alferink. We zijn bij Roy uitgekomen nadat we een inspirerend artikel hadden gelezen over zijn bedrijf. We hadden er meteen een goed gevoel bij. Hij heeft onze wensen perfect vertaald in een ontwerp. De voorgevel van zijn eerste tekening is exact de voorgevel van ons huis geworden. Daar is niks aan veranderd, Roy luistert dus heel goed. Wat ons ook meteen aansprak, was het gegeven dat hij zijn tekening had vertaald in een 3D-weergave. Daarnaast heeft Roy ook een belangrijke rol gespeeld bij de situering van de gebouwen op de kavel. Hij heeft ons bovendien gestimuleerd veel aandacht te besteden aan de achterzijde van ons pand. Als je in Raalte-Noord langs het Overijssels Kanaal fietst, kom je immers langs de achterzijde van onze woning. Dat is dus ook een zichtlocatie.”

Hetzelfde perceel biedt ook plaats aan een gebouw voor Obalo Praktijk voor Remedial Teaching & Orthopedagogiek. Elvira en haar medewerkers helpen daar kinderen om hun leerachterstanden te verminderen. Ook die praktijkruimte is ontworpen door Tekenbureau Alferink. “Roy heeft ons daarbij waardevolle adviezen gegeven. Hij heeft goed geluisterd naar wat we misten in onze vorige praktijk en ons wensenpakket omgezet tot een prachtig en functioneel gebouw.”

Elvira en Jurry schakelden voor hun woning en praktijkruimte ook andere leden van de Woongroep Salland in. Joop Elders Sanitair en Totaalinstallateur, Keukenland Tuinmeubelcentrum Wijhe, Haarco, Oosterwechel Houten Vloeren en Rienties Wooninspiratie. “We hadden met de meesten al eerder samengewerkt voor onze vorige woning”, stelt Jurry. “Wat mij zo aanspreekt in die bedrijven is dat je niet samenwerkt met bedrijfsleiders, maar met ondernemers, mensen die op eigen titel werken en zich met hart en ziel inzetten voor hun zaak.” “Wij stemmen onze werkzaamheden ook zoveel mogelijk op elkaar af”, voegt Roy toe. “Dat doen we onderling, daar hebben de klanten geen omkijken naar.”

Jurry: “Roy denkt met alles mee. Dat gaat van de grote lijnen tot de kleine details. En met name die details zorgen uiteindelijk voor de meerwaarde. Als de samenwerking en communicatie binnen mijn eigen bedrijf altijd net zo prettig verliepen als bij Roy dan had ik heel wat kopzorgen minder.”

Bouwkundig Teken- en Adviesbureau Alferink is te vinden aan het Winterkoninkje 14, tel: 0572-365913, mob: 06-48423039, e-mail: info@tekenbureau-alferink.nl. Meer informatie op staging2.tekenbureau-alferink.nl en/of staging2.woongroepsalland.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.