looft den heer gaat dringend op zoek

Het koor ‘Looft den Heer’ uit Heino begint weer aan een nieuw zangseizoen en hoopt daarbij ook nieuwe leden te kunnen ’binnenhalen’. 2012 is een belangrijk jaar voor de Heinose zangvereniging, want het 90-jarig bestaan wordt gevierd. ’Vieren’ is wel een groot woord want het koor snakt naar nieuwe leden.

Onder leiding van dirigente Joan Jonkman uit Zwolle wordt iedere maandagavond geoefend in de Hervormde Kerk van Heino. De repetities beginnen maandag 9 januari om 19.45 uur. Belangstellenden worden van harte uitgenodigd om eens een repetitie mee te maken.

Ondanks de ‘kleine bezetting’ wordt er op een behoorlijk niveau gezongen. Dat maakte onlangs de huidige dirigente nog eens duidelijk. Dus van een eventueel ‘opheffingsgevaar’ is direct zeker geen sprake. Wel is het duidelijk, er zal een groei moeten plaatsvinden voor wat betreft het aantal leden.

Verder is misschien belangrijk voor een aanstaand koorlid dat ‘Looft den Heer’ geen kerkkoor is en dat men geen bepaalde kerkelijke richting vertegenwoordigd. De Oecumenische gedachte binnen het koor is groot. Iedereen moet zich er thuis kunnen voelen.

Voor het aanstaande Jubileumconcert is in studie onder meer een viertal ‘Liebeslieder’ van Joh. Brahms. Het ‘Hör mein bitten’ van Felix Mendelsohn-Bartholdy staat ook op ‘de rol’, eveals ‘De Deum Laudamus’ van Joseph Haydn.

Voor meer informatie over het koor kun je contact opnemen met Rolien van der Heyden via rolienvanderheijden@kpnmail.com of 0572-390599.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.