leukste dorp ik dacht nog dat wordt niks

“In maart las ik over de verkiezing van het leukste dorp van Overijssel. Ik dacht meteen, dat is iets leuks voor Broekland. Daarna heb ik het dorp opgegeven. Toen ik het voor de eerste keer meldde in het café waren de reacties eigenlijk helemaal niet zo enthousiast. Ik dacht nog, ‘dat wordt niks’. Maar toen puntje bij paaltje kwam, deed iedereen mee!”

Noëlle Broekhof is de aanstichtster van het Broeklandpromotiegeweld dat Salland de afgelopen zomermaanden heeft ondergaan. Broekland werd tweede met circa 16.000 stemmen. De hoogste eer ging naar Borne, dat circa 32.000 voorkeursstemmen wist te verzamelen. Even ter illustratie: de gemeente Borne heeft meer dan 21.000 inwoners, Broekland ruim 1200.

“Ik had van tevoren niet durven hopen dat het zoveel teweeg zou brengen”, vertelt Noëlle. Meteen nadat bekend was geworden dat Broekland was geselecteerd schakelde ze de beide duo-burgemeesters van Broekland in: Gait Middelkamp en Jos ten Have, markante inwoners van Broekland met een groot netwerk. Even voor de duidelijkheid, het burgemeesterschap van Broekland is geen officiële functie, maar een eretitel waarop je tijdens de ludieke veiling tijdens de Kôle Kermse kunt bieden. Dit jaar bleef de titel kleven aan Jos ten Have, die de hulp inschakelde van Gait Middelkamp, die het jaar ervoor als burgemeester had gefungeerd. Sindsdien zijn de twee de duo-burgemeesters van het dorp.

Het samenwerkingsverband tussen de kroeg, de twee burgemeesters en enkele andere enthousiastelingen die meehielpen om activiteiten te organiseren, bleek zeer succesvol. Broekland presenteerde zich tijdens de Raalter Mode Promotiedagen en liet zich op positieve wijze zien tijdens de ‘Zet ‘m op 11’-tour van RTV Oost.

Daarnaast namen de medewerksters van De Hoppe als de Hoppechicks twee singles op en werd er een kroegentocht door de regio georganiseerd. Er was geen ontkomen aan, Broekland kwam je overal tegen. “We hadden natuurlijk ook als voordeel dat we hier een kroeg hebben”, vertelt Noëlle. “De jongelui spreken we hier allemaal aan de bar. Zo zijn de leukste ideeën ontstaan. Het mooiste moment? Dat was toen we terugkwamen van de finale in de studio. We hadden dan wel niet gewonnen, maar bijna heel het dorp had de finale in de studio bekeken. We werden opgewacht door honderden mensen. Iedereen was in het oranje gekleed. Het was me toch een feest!’”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.