kaart met mogelijke locaties bommen woii

De gemeente Raalte wil een kaart laten maken met daarop alle locaties waar mogelijk explosieven uit de Tweede Wereldoorlog liggen. De kosten voor het ontwikkelen van die kaart bedragen ongeveer 35.000 euro. Of de kaart daadwerkelijk gemaakt wordt, hangt af of het Rijk een bijdrage levert aan het onschadelijk maken van twee explosieven die in 2009 en 2011 in Raalte werden gevonden.

In Raalte-Noord werd in 2009 een explosief aangetroffen. In juli 2011 was het weer raak in het zelfde gebied. De explosieven opruimingsdienst heeft de bommen destijds onschadelijk gemaakt en het hele gebied (plan Salland II) uitgekamd. Aan die opdracht hangt wel een prijskaartje: 219.435 euro.

Nou heeft het Rijk een zogeheten ‘bommenregeling’ die 70% van deze kosten kan dekken. Als het Rijk de kosten dekt, wil de gemeente van de vergoeding een deel gebruiken om de kaart te laten maken.

De kaart zou alleen voor de gebieden waar ooit mogelijk nieuwbouw komt, gemaakt worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.