joy goedkoop sporter van het jaar in raalte

Joy Goedkoop is uitgeroepen tot sporter van het jaar in de gemeente Raalte. Goedkoop won de prijs na stemmen op internet. De jury nam de wil van het publiek unaniem over, vertelde Herman Holtmaat namens die jury.

Goedkoop is een van de betere turnsters van Nederland. Ze kon deze week niet mee doen aan het Olympisch Kwalificatietoernooi wegens een blessure. Daardoor kwalificeerde Nederland zich niet met het dames turnteam en gaat Goedkoop niet naar de spelen.

“Ik wil mijn ouders bedanken, want als je als dochter topsport bedrijft, doen je ouders dat ook”, aldus Joy in haar toespraak. Ze noemde ook Erik, Gait en Jacco, de mannen die het vele chauffeuren naar trainingen en wedstrijden heel vaak van haar ouders overnemen.

Andere genomineerden waren Jasper Hamelink (wielrenner, specialiteit tijdrijden), Nick Marsman (keeper FC Twente) en Dominique Roelofsen (amazone bij het springen). Opvallend was het ontbreken van schaatser Jan Smeekens. Jan had laten weten dat er zo veel tijd in zijn schaatscarrière gaat zitten dat hij liever afzag van nominatie. En dan nog moest de jury er vier in plaats van drie nomineren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.