hulsman rondt groot zonnepanelenproject af

Installatiebedrijf Hulsman in Lemelerveld heeft onlangs een groot zonnepanelenproject afgerond. Bij Maatschap Jansen Holleboom in Lemelerveld heeft het bedrijf maar liefst 120 zonnepanelen aangebracht. Dat is goed voor een opbrengst van circa 26.000 KWh per jaar, voldoende energie voor negen huishoudens en goed voor een totale besparing van 12.000 KG CO2-uitstoot.

Daartoe is eerst 700 vierkante meter aan asbesthoudende golfplaten verwijderd. Dat gebeurde door Bouwbedrijf Exel uit Lemele. Daarna werden de bestaande gordingen verstevigd en nieuwe golfplaten aangebracht. Het project werd mede mogelijk gemaakt door de Provinciale subsidieregeling ‘Asbest van het dak, zonnepanelen erop’. Inschrijven voor deze regeling is overigens inmiddels niet meer mogelijk. Gedeputeerde Staten van de Provincie Overijssel hebben in 2011 115 agrarische bedrijven een subsidie verleend vanuit deze regeling. Deze bedrijven gaan samen 116.000 m2 asbest op hun bedrijf saneren en in ruil daarvoor circa 14.500 zonnepanelen installeren. De nog aan te brengen zonnepanelen leveren gezamenlijk 3,4 miljoen Watt-piek aan nieuwe energie. De deelnemende agrarische bedrijven voorzien hierdoor gemiddeld voor 57 procent in eigen energiegebruik en zouden 850 huishoudens van energie kunnen voorzien. Door zelf energie op te wekken wordt een CO2 besparing van 1440 ton per jaar gerealiseerd.

Installatiebedrijf Hulsman in Lemelerveld richt zich op totaalinstallatie. “De verkoop en installatie zonnepanelen vormt een belangrijke groeimarkt voor ons”, vertelt Guido Hulsman.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.