het lommerrijk wint cultuurprijs raalte

Amfitheater het Lommerrijk heeft de Cultuurprijs Raalte gewonnen. De prijs werd donderdagavond tijdens het Cultureel Nieuwjaarscafé in het Hoftheater uitgereikt. De prijs bestaat uit een bijzondere speld gemaakt door sieradenmaakster Sharon Pronk en een geldbedrag van 1000 euro. Muziekfestival In the Attic won de Aanmoedigingsprijs en ontving een bedrag van 500 euro.

De jury over het Lommerijk: “De werkgroep Amfitheater Het Lommerrijk heeft al drie jaren bewezen dat zij in staat is om voor een breed publiek te programmeren, zorg te dragen voor de restauratie en onderhoud van dit cultureel erfgoed en ‘last but not least’ succesvol is in het verwerven van de benodigde middelen. Het is een gedreven bestuur dat aangevuld met vrijwilligers bijdraagt aan de leefbaarheid van het landelijke gebied en de profilering van Luttenberg in het bijzonder. Daarnaast is het een aanvulling op de andere podia van de gemeente Raalte en werkt zij in groter verband samen met andere kleine theaters en openluchttheaters in Overijssel.”

Amfitheater het Lommerrijk is een klein theater gelegen in Luttenberg. Het Lommerrijk biedt in de zomermaanden aan inwoners van Luttenberg en omgeving en aan toeristen een gevarieerd programma van Höllenboer, jazz tot en met liedjes van Annie M.G. Schmidt. Tevens is het een podium waar lokale verenigingen en scholen dankbaar gebruik van maken. Voorafgaand gaf het amfitheater via de social media al te kennen dat het een spannende dag was voor de werkgroep en dat het geldbedrag hun erg goed van pas zou komen.

In the Attic is een festival dat een laagdrempelig podium biedt aan beginnende bands. Het geeft bandjes de mogelijkheid podiumervaring op te doen. Bands uit heel Nederland melden zich inmiddels aan om mee te kunnen doen.

“In the Attic wordt gedragen door een groep vrijwilligers die de jeugdcultuur in Heino en omgeving op de kaart zet met een live muziekfestival in Marktzicht en sinds kort naast muziek ook een podium biedt voor beeldende kunst en kleinkunst. Wat op zolder begon (In the Attic) wordt door jeugdig elan en passie in ras tempo professioneler waarbij zelfs samenwerking met het Poppodium Hedon niet uit de weg wordt gegaan. De public relations weet op een effectieve wijze de doelgroep te bereiken. In the Attic is een leerschool voor jonge culturele ondernemers uit Heino.”

Het Cultureel Nieuwjaarscafé stond verder in het teken van Cultureel Ondernemerschap. De organisatie van Pedro Pico Pop zorgde voor een spetterende opening en liet zien hoe zij de Cultuurprijs van vorig jaar hebben besteedt. Gerard Elferink, voorzitter van Stöppelhaene, gaf een presentatie over hoe Stöppelhaene cultureel ondernemerschap toepast. Verder gaf cultuurmakelaar Eléon de Haas informatie over de Week van de Amateurkunst, een landelijk initiatief dat dit jaar voor het eerst ook in Raalte wordt georganiseerd (van 2 t/m 9 juni). Verenigingen en geïnteresseerden die willen helpen bij de organisatie hiervan kunnen dit aangeven bij Eléon de Haas, via raalte@cultuurmakelaar.com.

Ten slotte konden bezoekers van het Cultureel Nieuwjaarscafé genieten van jong muzikaal talent uit Raalte: Coen Bril en Jess Bourgonje & Steven Polderman, deelnemers van Aanstormend Talent, traden op met piano, zang en viool.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.