Home / archiefcentraal / herindelingen vloek of een zegen deel 8

herindelingen vloek of een zegen deel 8

2011 markeerde de tiende verjaardag van de gemeentelijke herindelingen van Olst en Wijhe en Raalte en Heino. In Olst-Wijhe werd er middels de estafetteboom en een speciale fietstocht enige aandacht aan besteed, maar in de gemeente Raalte ging het tweede lustrum geruisloos voorbij. We vroegen de mensen op straat naar hun mening. De herindelingen: een vloek of een zegen?

John Hooreman en Els Jansen, Raalte: “De situatie van tien jaar geleden ken ik niet. Ik woon hier nog maar twee jaar. Ik kan me heel goed voorstellen dat Heino er problemen mee heeft. Maar ja, door herindelingen krijg je doorgaans een grotere diversiteit binnen het ambtelijk apparaat, daar profiteert iedereen van. En gemeenschappen hebben het blijkbaar nodig om zich ergens tegen af te zetten. Ik kom zelf van oudsher uit Rotterdam. Wij hebben Amsterdam. Heino heeft nu Raalte.” Els: “Dat het hier niet gevierd wordt, begrijp ik wel. Die fusie is opgedrongen aan Heino, het was geen eigen keuze!”

Lees ook

Slotviering Pauluskerk; einde tijdperk

RAALTE – De Pauluskerk wordt op zondag 3 oktober officieel aan de eredienst onttrokken. Dat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.