herindelingen vloek of een zegen deel 7

2011 markeerde de tiende verjaardag van de gemeentelijke herindelingen van Olst en Wijhe en Raalte en Heino. In Olst-Wijhe werd er middels de estafetteboom en een speciale fietstocht enige aandacht aan besteed, maar in de gemeente Raalte ging het tweede lustrum geruisloos voorbij. We vroegen de mensen op straat naar hun mening. De herindelingen: een vloek of een zegen?

Roel Hartlief, Raalte: “Ik kan me best voorstellen dat veel Heinoërs de fusie ervaren als een vloek. Voor ons als Raaltenaren is het een zegen. Gemeenten worden groter, minder kleine eilandjes, minder bestuur, lagere kosten en meer slagvaardigheid. Heino is natuurlijk een kleine gemeenschap. Jarenlang hebben ze zichzelf daar prima kunnen redden. Ze bestuurden zichzelf. En nu worden ze ineens ‘overruled’ door een grotere plaats. Maar op een gegeven moment moet je groter gaan denken. Hiermee bezuinigen we op overheidskosten. We moeten denken aan de economie. Wel aan een economie met een sociaal karakter trouwens.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.