herindelingen vloek of een zegen deel 6

2011 markeerde de tiende verjaardag van de gemeentelijke herindelingen van Olst en Wijhe en Raalte en Heino. In Olst-Wijhe werd er middels de estafetteboom en een speciale fietstocht enige aandacht aan besteed, maar in de gemeente Raalte ging het tweede lustrum geruisloos voorbij. We vroegen de mensen op straat naar hun mening. De herindelingen: een vloek of een zegen?

Hein Eilert, Heino: “In Raalte slokken ze ons geld op. Ik snap de redenen voor de fusie wel hoor, begrijp me niet verkeerd. Het moest allemaal groter om zo te kunnen bezuinigen op de overheidskosten. Maar kijk nu eens naar Heino. Blijkbaar is het geld op. Een dorpshuis? Ze roepen het al jaren, maar er gebeurt niks. Het duurt allemaal zo lang. In Raalte kan er toch veel meer. Maar fusie of niet, Heino heeft wel het eigen karakter weten te behouden. Het is en blijft een prettig dorp om in te wonen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.