herindelingen vloek of een zegen deel 5

2011 markeerde de tiende verjaardag van de gemeentelijke herindelingen van Olst en Wijhe en Raalte en Heino. In Olst-Wijhe werd er middels de estafetteboom en een speciale fietstocht enige aandacht aan besteed, maar in de gemeente Raalte ging het tweede lustrum geruisloos voorbij. We vroegen de mensen op straat naar hun mening. De herindelingen: een vloek of een zegen?

Alfred Wesseling, Heino: “Vroeger zei ik wel eens ‘ik wil mijn klompen nog niet in Raalte hebben staan’, maar inmiddels staan ze er wel. Mijn huis viel eerst onder de gemeente Dalfsen, daarna onder Heino en nu onder Raalte. Ik vind dat de gemeente Raalte teveel op geldbejag uit is. Het is allemaal veel te commercieel. Neem Stöppelhaene en de entree die je daar moet betalen. Dat is zo toch geen feest? Ze willen daar altijd groot zijn. En hier in Heino kun je nog gratis parkeren, kom daar in Raalte maar eens om.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.