herindelingen vloek of een zegen deel 3

2011 markeerde de tiende verjaardag van de gemeentelijke herindelingen van Olst en Wijhe en Raalte en Heino. In Olst-Wijhe werd er middels de estafetteboom en een speciale fietstocht enige aandacht aan besteed, maar in de gemeente Raalte ging het tweede lustrum geruisloos voorbij. We vroegen de mensen op straat naar hun mening. De herindelingen: een vloek of een zegen?

Egbert Hascher, Wijhe: “Ik woon al 35 jaar in Olst, maar ben geboren in Deventer. Ik merk nog wel dat het echt twee dorpen zijn. Ze leefden natuurlijk altijd al met de rug naar elkaar toe. Wijhe is meer gefixeerd op Zwolle en Olst op Deventer. Wijhenaren zeggen dan ook vaak: ‘als ik over de dijk naar Deventer rijd dan laat ik Olst links liggen’. Er zit nog wel wat oud zeer.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.