Home / archiefcentraal / herindelingen vloek of een zegen deel 3

herindelingen vloek of een zegen deel 3

2011 markeerde de tiende verjaardag van de gemeentelijke herindelingen van Olst en Wijhe en Raalte en Heino. In Olst-Wijhe werd er middels de estafetteboom en een speciale fietstocht enige aandacht aan besteed, maar in de gemeente Raalte ging het tweede lustrum geruisloos voorbij. We vroegen de mensen op straat naar hun mening. De herindelingen: een vloek of een zegen?

Egbert Hascher, Wijhe: “Ik woon al 35 jaar in Olst, maar ben geboren in Deventer. Ik merk nog wel dat het echt twee dorpen zijn. Ze leefden natuurlijk altijd al met de rug naar elkaar toe. Wijhe is meer gefixeerd op Zwolle en Olst op Deventer. Wijhenaren zeggen dan ook vaak: ‘als ik over de dijk naar Deventer rijd dan laat ik Olst links liggen’. Er zit nog wel wat oud zeer.”

Lees ook

Waterschap geeft minder uit door corona en droogte

ZWOLLE – Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) gaf vorig jaar bijna zeven miljoen euro minder …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.