herindelingen vloek of een zegen deel 2

2011 markeerde de tiende verjaardag van de gemeentelijke herindelingen van Olst en Wijhe en Raalte en Heino. In Olst-Wijhe werd er middels de estafetteboom en een speciale fietstocht enige aandacht aan besteed, maar in de gemeente Raalte ging het tweede lustrum geruisloos voorbij. We vroegen de mensen op straat naar hun mening. De herindelingen: een vloek of een zegen?

Harry Harmsen, Olst: “De fusie is een zegen. Waarom zouden we scheiden? Natuurlijk is er wel enige frictie en dat zal ook altijd blijven. De dorpen zijn nooit goed met elkaar omgegaan. Het zijn beide eigen dorpen. Olst is meer een arbeidersdorp en Wijhe meer agrarisch. Dat verandert iets door ‘import’, maar het klassenverschil zal blijven. Net als in Wesepe. Wesepe en Olst gaan ook niet samen. Ik heb ook in Wesepe gewerkt, maar gelukkig werd ik daar geaccepteerd. Dat komt doordat ik hun taal spreek.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.