herindelingen vloek of een zegen deel 1

2011 markeerde de tiende verjaardag van de gemeentelijke herindelingen van Olst en Wijhe en Raalte en Heino. In Olst-Wijhe werd er middels de estafetteboom en een speciale fietstocht enige aandacht aan besteed, maar in de gemeente Raalte ging het tweede lustrum geruisloos voorbij. We vroegen de mensen op straat naar hun mening. De herindelingen: een vloek of een zegen?

Mevrouw Bijsterveld – Olst: “Ik vind het niet leuk. Alles gaat naar Wijhe, wij krijgen helemaal niks. Kijk alleen al naar het gemeentehuis. Zo lang staat dat nog niet in Olst. En nu komt er een volledig nieuw gemeentehuis in Wijhe. Of de kerstpakketten. Minima in Wijhe krijgen een kerstpakket, maar ouderen in Olst niet. Ze moeten alles over één kam scheren, maar dat gebeurt niet. Ik had liever dat we nog twee gemeenten waren.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.