heerenveen wint talentenwedstrijd van rohda

VV Heerenveen E1 heeft zaterdag de ‘talentenwedstrijd’ gewonnen van Rohda Raalte E1. Op Sportpark Tijenraan werd het 3-7 voor de bezoekers. Zowel uit Friesland als Raalte was er veel publieke belangstelling. De atmosfeer was dan ook prima om er een leuke wedstrijd van te maken.

Na de warming up en het beginsignaal van de scheidsrechter gingen de talenten van vv Heerenveen het beste van start. De mannen van Rohda leken onder de indruk te zijn van de entourage en de tegenstander. Heerenveen wist de aanvallers met snelle passes vanuit de achterhoede goed te bereiken. Daar had Rohda E1 in het begin geen goed antwoord op.

Binnen acht minuten werd het dan ook 0-1 door een knap diagonaal schot van de Friese rechtsbuiten. Kort daarop werd het 0-2 door een hard schot van ongeveer twintig meter van Sil Bos. Binnen een kwartier was het 0-3 en leken de Friezen korte metten te maken met Rohda.

Na de 0-3 kwam Rohda beter in de wedstrijd, pakte de tegenstander eerder aan en durfde beter naar voren te voetballen. Uit een vrije trap werd de 1-3 gescoord door Max en kort daarop na een fraaie aanval werd het 2-3 door een halve omhaal van Teun. Daardoor werd het weer een wedstrijd en had Heerenveen het even moeilijk met de fanatiekere speelstijl van Rohda. Dit was tevens de ruststand.

Na rust ging het gelijk op, maar was het toch Heerenveen die profiteerde van een slippertje in de achterhoede van Rohda en de stand werd 2-4. Rohda pakte de draad weer op en zocht de aanval weer. De aansluiting werd weer gevonden door een scrimmage voor het doel van de Friezen en de bal rolde binnen (3-4). Het spel golfde op en neer en het leek 4-4 te worden, maar helaas schoot Twan de bal snoeihard op de lat.

Uiteindelijk was het toch Heerenveen die de wedstrijd definitief besliste. Zoals het vaak in pupillenvoetbal gaat kunnen de doelpunten aan beide kanten vallen en kan een ploeg in korte tijd snel uitlopen. Dat laatste gebeurde uiteindelijk.

Heerenveen maakte nog drie doelpunten in de laatste acht minuten en de wedstrijd eindigde dan ook met de stand 3-7. Op basis van het getoonde spel hadden de Friezen het meeste recht op de overwinning. Beide ploegen hebben een mooie wedstrijd beleefd, waarbij het lange tijd gelijk op ging. Uiteindelijk is leren op deze leeftijd belangrijker dan winnen en wellicht gaan de jongens van Rohda E1 dit seizoen nog op herhaling.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.