groots gala sportverkiezingen

Het sportgala voor de verkiezingen van de Raalter sporters en sporters bleek vrijdagavond een groots en hartverwarmend evenement. Sporters en vrijwilligers werden op prachtige manier in de schijnwerpers gezet. Ze kregen op professionele wijze de eer die ze verdienen. Maar vooral ook: zo’n avond is een aanmoediging voor anderen ook te gaan sporten of zich er als vrijwilliger voor in te zetten.

Sportwethouder Roger de Groot: “Sporten is goed voor je lichaam, maar sporten is ook goed voor de geest. Als je een gezond sporter bent, zullen je leerprestaties ook beter zijn”, promootte de wethouder die met de kreet ‘Raalte gezond’ met zo’n avond als deze mooie sier maakte.

Het sportgala zat perfect in elkaar. Jasper Guldemond en Bart de Haan bleken als presentatoren een professioneel op elkaar ingespeeld stel, dat goed voorbereid de dikke driehonderd man publiek toch losjes door de avond loodste. Humorvol, gezellig, maar met oog voor de sporter.

Minpuntje? Raalte promoot het gezond zijn met appels (appeltje hoog, appeltje laag, was een leuk publieksspel), maar ook met flesjes water. Ap Brands van Runningclub Lierderholthuis: “Dat soort flesjes mogen onze sporters niet mee hebben als we in de bossen van Den Alerdinck aan het hard lopen zijn, Dat levert te veel afval op.” Wethouder De Groot probeerde nog “je moet ze ook niet zo maar van je af gooien”, maar Brands maakte een stevig punt. Water is goed, maar wegwerpflesjes weer minder.

Iedereen kon tot 6 januari via de website staging2.raalte.nl/sport op de kandidaten stemmen in de categorieën ‘sportprijs individueel’ en ‘sportprijs team’. Daar konden ze ook filmpjes kijken van de genomineerden. Die filmpjes waren gemaakt door Quinta Geerts, stagiaire van Salland Centraal. En ook dat zag er strak uit, ook al zeggen we het zelf. Als Salland Centraal zijn we ook best een beetje trots mee te kunnen werken aan dit soort activiteiten.

De uitslag – zie de andere berichten – is tot stand gekomen door een combinatie van de publieksstemming en de keuze van de vakjury. De vakjury bestaande uit Henny Nijboer, Tineke Jansen, Wout Wagenmans en Herman Holtmaat, koos zelf de winnaar van de vrijwilligersprijs en de aanmoedigingsprijs jeugd.

De gemeente Raalte huldigde deze avond ook de Sportkampioenen van 2011. Op het podium van het Hoftheater stonden de volgende sportkampioenen uit Raalte: Lieke Kolderweij (SC Hevo), Jeslien Niens ( SV Raalte) Michel Tielbeke (SaVAS) Elise Elshof, Ilse Schutte en Sharon Huis in ’t Veld (R.G.V. Kwiek), Rob Bertholee (TTV EFFECT), Femke Majchrzak (CRT RAALTE) en het World Summer Team van SaVAS bestaande uit Betsie Dijkstra-Weijn, Wesley Klumper, Elisabeth Mansoo, Cyrille Steinebach, Angelien Tinga,Saskia Tuenter en Dennis van der Vegte. Wethouder Roger de Groot overhandigde de prijzen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.