gewoon carolien verschillende soorten geluk

Inspanning gaat ten koste van ontspanning, je gezin, beweging. De beperking zijn de uren van de dag. Positief denken is het hoogst haalbare bij deze vorm van geluk.

Een stapje verder in ontwikkeling is voorwaardelijk geluk; als je keuzes maakt op basis van je gevoel, je intuïtie, je ingevingen. Je bent duidelijk en vraagt om duidelijkheid, zodat je weet wat er wordt verwacht. Als het goed voelt, dan zijn de twijfels weg. Je onderzoekt wat de reden is dat het niet goed voelt, bespreekt dat en verandert die omstandigheden. Je maakt bewustere keuzes. Je hebt nog ups en downs. Het hoogst haalbare is positief voelen.

Het hoogst haalbare geluksgevoel is als je gelukkig bent omdat je bent die je bent, alles liefhebt, innerlijke vrede hebt, dankbaar bent, geen grenzen of beperkingen kent. Doen is belangrijk, maar je analyseert niet (meer) wat je doet. Er zijn geen ups en downs, er is alleen maar NU. Je hebt volledige overgave aan Alles wat er is. Je onplezierig voelen is een stukje wat je nog niet liefhebt. Deze vorm noemen we gelukzaligheid, bliss. Als je deze gelukzaligheid lange tijd achter elkaar hebt, noemen we dat verlichting. Er zijn verschillende vormen van verlichting.

Hoe is het met jouw geluk? Wanneer in je leven heb je verschillende soorten geluk gekend? Wanneer in je leven NU ervaar je de verschillende soorten geluk? Vertel gerust je verhaal via info@carolienjonkman.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.