expositie koeien in de weiden

In het dorpshuis van Welsum is tot 15 april 2012 een expositie te zien van foto’s uit het boek ”Koeien in de weiden van de lage landen”. Terwijl het melkvee langzaam maar zeker achter staldeuren verdwijnt, verschijnen er steeds meer bijzondere koeien in de wei. Fotograaf Jan Smit signaleerde deze trend en maakte portretten van 34 verschillende, veelal uit het buitenland afkomstige rassen.

Reimer Strikwerda (oud-hoofdredacteur van het vakblad Veeteelt) legt in het boek uit wat deze koeien in Nederland doen. Dierenfotograaf Jan Smit heeft een selectie gemaakt uit de 34 runderrassen die in het boek aan bod komen. De foto’s zijn op groot formaat afgedrukt en geven een goede indruk van de rijke variatie in de hedendaagse Nederlandse veestapel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.