eerste voorronde wraak in de gouverneur

Ook zal het Pedro Pico Pop festival van deze avond gebruik maken om het nieuwe logo te presenteren.

Activate is een piepjonge punkrockband. Een van hen zit zelfs nog op de basisschool! Schattig he? Nou, niet als ze je hoort. De heren hadden afgelopen jaar de eer om Pedro Pico Pop af te trappen en wisten een volle zaal plat te spelen. One Shot Band is een nieuwe band met leden uit Drenthe en Raalte. De heren hebben al in diverse andere bands gezeten en spelen rock met bluesinvloeden. De Nieuwe Stempel is een raprockband uit Raalte. Het begon allemaal met een project van vocalist Bryan en gitarist Sevak, die samen een song maakten als experimenteel projectje. Uiteindelijk rolde er een stijl uit die ze bandwaardig vonden. Met de komst van bassist Bart en drummer Seb werd de band compleet. De heren hebben onlangs hun eerste mini-cd uitgebracht. Fool House is een nieuwe band uit Lettele. Ook deze heren hebben al flink wat ervaring opgedaan in diverse andere bandjes.

In totaal doen 24 bands mee aan de Wraak van Salland. Na zes voorrondes (vier bands per avond) blijven er twaalf over voor de halve finales. Per voorronde wordt er één band door het publiek ter plekke gekozen. De bezoekers van Sallandcentraal.nl mogen op basis van audio- en video-opnames de tweede band kiezen. De andere vijf voorrondes zijn gepland op vrijdag 27 januari (café Vosman in Nieuw Heeten); vrijdag 3 februari (Reimink in Lemelerveld); vrijdag 10 februari (café De Schoenmaker in Luttenberg); zaterdag 3 maart (Dorpshuis Herxen) en vrijdag 9 maart (De Hoppe in Broekland). De halve finales staan gepland op vrijdag 16 maart in Bosgoed in Heeten; vrijdag 23 maart in Oortwijn in Heino en vrijdag 30 maart in De Oranjerie in Wijhe.

Tijdens elke halve finale wordt er door een vakkundige jury een winnaar gekozen. Ook hier kan het thuispubliek nog een favoriet toevoegen. De vier bands die over blijven, komen tijdens de finale op zaterdag 7 april in De Leeren Lampe in aanmerking voor een aantal mooie prijzen. Zo worden er optredens op Pedro Pico Pop weggeven, maar ook op andere festivals als Burgerpop in Deventer. Alle avonden zijn gratis toegankelijk voor publiek dankzij de bijdrage van de deelnemende locaties.

De Wraak van Salland is mogelijk gemaakt door het Pedro Pico Pop festival, Beaphar, Fraizle en Salland Centraal en natuurlijk door de deelnemende horecagelegenheden. Ook de gemeenten Raalte en Dalfsen en het Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunen de Wraak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.