eerste vijf namen ribs en blues bekend

Alvin Lee, Gerry McAvoy’S Band of Friends, Julian Sas, Israel Nash Gripka en Hazmat Modine komen met Ribs & Blues naar Raalte. De Engelsman Alvin Lee werd in de jaren ’60 beroemd als frontman van de band Ten Years After. Met deze band speelde hij op onder andere het legendarische festival Woodstock. Begin jaren ’70 is hij solo gegaan en sindsdien staat hij aan de top in de blueswereld en past dus uitstekend op Ribs & Blues.

Liefhebbers van wijlen Rory Gallagher zullen genieten van Gerry McAvoy’s Band of Friends. Gerry McAvoy is de voormalige bassist in de band van Gallagher (hij speelde op elk album van Rory Gallagher) en zal een ode aan hem brengen.

Ook Julian Sas is geen onbekende in de blueswereld, in tegendeel, Sas staat bekend als één van de beste gitaristen van het Europese vasteland. Op 27 januari komt de Nederlander met het nieuwe album Bound To Roll en dat en dat is voor de organisatie een goede reden om de virtuoos naar Raalte te laten komen. Als Sas komend Pinksteren op het Ribs & Blues podium staat, is dat al de zevende keer. Voor de echte liefhebber is Sas eerder in de buurt te bewonderen, 4 februari staat hij namelijk in De Lantaarn in Hellendoorn.

Relatieve nieuwkomer in de muziekwereld is Israel Nash Gripka uit de USA. Zijn debuut kwam uit in 2009, maar sindsdien is het hard gegaan met de zanger. Afgelopen jaar kwam zijn fantastische tweede album “Barn Doors & Concrete Floors” uit en dat wordt gezien één van de mooiste albums van 2011. Zijn muziek rockt als classic Rock ‘n Roll, maar bezit dat typische Amerikaanse rootshart, compleet met verscheurde countryziel en gospelkoren.

Eveneens uit de USA komt Hazmat Modine. Deze achtkoppige band speelt een opvallende mix van blues, jazz, klezmer, calypso en ska. In 2007 werd het debuutalbum uitgebracht en halverwege 2011 kwam de opvolger “Cicada” uit. Beide albums werden zeer goed ontvangen en de organisatie van Ribs & Blues is dan ook zeer verheugd dat deze band op het festival te zien is.

De voorverkoop via internet voor Rockin’ Ribs, dat op de zaterdag voor Ribs & Blues plaats vindt met een optreden van Status Quo, loopt voorspoedig. Op vrijdag 3 februari start de verkoop van kaarten bij de locale voorverkoopadressen. Begin februari is er meer nieuws te verwachten over Rockin’ Ribs.

Zie voor meer info staging2.ribsenblues.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.