eerste namen dauwpop bekend

Within Temptation, The Kyteman Orchestra, De Dijk, Band of Skulls, Moss, Greg Holden, Gers Pardoel, Are You A Lion en Jah6 komen naar de aanstaande editie van Dauwpop.

In 2011 kwam album The Unforgiving van Within Temptation uit. Een succesvol vervolg op de voorgaande successen. De band brak door met singles Ice Queen en Mother Earth. Sindsdien staan ze bekend als een internationale topact. Elegantie, melodrama en grootse symfonieën tekenen de muziek van de Nederlanders. Within Temptation was op de afgelopen editie van Stöppelhaene nog te bewonderen.

Kyteman keert terug op het podium en dan samen met het orkest waarmee Kyteman (Colin Benders) in 2009 het land op zijn kop zetten: The Kyteman Orchestra. Na het winnen van de Popprijs in 2009, een Edison, een Zilveren Harp, een 3FM Award voor Beste Groep en een platina status voor The Hermit Sessions moest het roer dus om.

Met Nederpop klassiekers als Dansen Op De Vulkaan, Als Ze Er Niet Is en Bloedend Hart heeft iedereen wel eens van De Dijk gehoord. Niet alleen in Nederland telt de band mee, ook in het buitenland heeft men van De Dijk gehoord. Ze namen niet voor niets het album Hold On Tight op met wijlen Solomon Burke. In 2011 verscheen het fantastische laatste album Scherp De Zeis.

Voor de liefhebbers van vuige rock: Band Of Skulls. De band scoorde in 2010 een hele dikke hit met I Know What I Am van het album Baby Darling Doll Face Honey. Optredens op alle grote festivals over de hele wereld volgden waarbij de band een geduchte live reputatie opbouwde. Op 20 februari komt de langverwachte opvolger Sweet Sour uit.

Op dit moment is Gers Pardoel helemaal hot. De hiphopper scoort hit na hit met nummers als Bagagedrager, Ik Neem Je Mee en Nergens Zonder Jou. Ook zijn debuutalbum Deze Wereld Is Van Jou doet zeer goed, deze is namelijk al goud. Reden te over voor een spot op Dauwpop.

Eind januari komen de mannen van Moss met hun derde studioalbum Ornaments. Het is de opvolger van het zeer succesvolle Never Be Scared/Don’t Be A Hero. Moss staat bekend als een band die zeer goede popliederen schrijft en deze ook live uitstekend kan brengen. Moss kan stevig rocken, maar ook ontroeren. Één van Nederlands beste bands van de afgelopen jaren!

Wie dit jaar 3FM Serious Request heeft gevolgd, moet het superemotionele nummer The Lost Boy van Greg Holden kennen. Geïnspireerd door de ontroerende reportages van Eric Corton, schreef hij dit nummer speciaal voor Serious Request. En dat is de Schotse singer-songwriter niet in de koude kleren gaan zitten, want Greg is helemaal hot op het moment!

Uit de regio komen de indierockers van Are You A Lion. Eind 2011 bracht deze band een zeer goed ontvangen tittelloos debuutalbum uit. De muziek is te omschrijven als Amerikaans, indie en sfeervol, tot het moment dat de remmen losgaan en het gaat rocken. Muzikaal is de band schatplichtig aan bands als Midlake, The Bees, The Zutons, Feist, Fleet Foxes en The Shins.

Vorig jaar moest Jah6 helaas afzeggen vanwege stemproblemen, maar dit jaar komen zij alles goedmaken. Het Nederlandse levenslied, met een reggaebeat, zo zijn de liedjes van de Amsterdammers het beste typeren. Je kunt het een kruising tussen André Hazes en Bob Marley noemen.

Aanstaande zaterdag 21 januari begint om 10.00 uur ook direct de voorverkoop voor het festival. Tickets kosten 45 euro per stuk. Er zijn ook weer kindertickets beschikbaar. Deze zijn voor kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 14 jaar. Bezoekers van 15 jaar en ouder zullen een normale ticket moeten kopen. Kinderen onder 8 jaar mogen gratis naar binnen. Een kinderticket kost 12,50 euro.

De lokale voorverkoop start later, hierover volgt zo snel mogelijk meer informatie. Ook de rest van de line-up zal spoedig bekend worden gemaakt. Het festival vindt traditiegetrouw plaats op Hemelvaartsdag en dat is in 2012 op (donderdag) 17 mei.

Zie ook staging2.dauwpop.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.