de wraak van salland carved in gold

De eerste editie van de Wraak van Salland gaat op vrijdag 20 januari van start in De Gouverneur in Raalte. Daarna volgen nog negen livemuziekavonden in andere cafés in Salland. Negen cafés, een discotheek, 24 bands uit de regio en nu al interesse van andere regio’s. In aanloop naar de Wraak presenteren de deelnemende bands zich.

Carved in Gold (10 februari Schoenmaker Luttenberg)

De muziek van Carved in Gold is stevig geworteld in de progressieve rock/metal. Dit komt duidelijk naar voren in de voortdurende, liefst onverwachte, variaties in thema, volume en stijl in hun muziek die deze een zekere frisheid verleend en de luisteraar op zijn qui vive houdt. Een ideaal Carved In Gold nummer is een speelse, dynamische mix van elkaar snel afwisselende beukende metal riffs, fragiele melodische passages, dromerige soundscapes, pakkende grooves en ritmische hoogstandjes.

De band onderscheidt zich van andere bands in het genre, doordat het de onnodige complexiteit die inherent is aan veel progressieve muziek probeert te vermijden. Zeker wanneer deze complexiteit de luisteraar dreigt af te leiden van de muzikale ruggengraat van de nummers en Hanne’s originele zanglijnen en duistere, zeer individuele lyriek. Of de band hierin slaagt en of deze muzikale doelen in de praktijk überhaupt verenigbaar zijn wordt geheel aan het oordeel van het publiek overgelaten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.