de wraak start in bomvolle gouv

Henk Aa van Beaphar zei bij de besprekingen die leidden tot De Wraak van Salland. “Ik weet zeker dat er machtig veel muzikaal talent zit in Salland en ik wil graag meehelpen al die jongelui een podium te bieden. Zodat ze gezien worden en zodat andere jongelui ook eens een gitaar gaan proberen. Want die popcultuur, dat is razend belangrijk.” Gisteren was Aa voor zakenreis in een ander werelddeel. Dus kon hij niet live meemaken dat de eerste editie van De Wraak van Salland een bomvolle Gouverneur in Raalte trok. En al die mensen kwamen kijken naar vier prachtige optredens.

One Shot Band, Activate, De nieuwe Stempel en Fool House stonden op het podium en ze speelden het dak eraf. De bands waren extra gemotiveerd omdat het ergens om ging. De winnaar van de avond ging namelijk door naar de halve finales van De Wraak. Daarvoor moest het publiek bespeeld worden. En in dat publiek zaten niet alleen jongeren uit Salland, ook ouders, vrienden, familie, waren naar de Gouv gekomen. De meeste bands zullen sowieso niet eerder voor een bomvolle zaal gestaan hebben. En uiteindelijk viel er ook nog een podiumplaats tijdens Pedro Pico Pop en Stöppelhaene te verdienen. Kortom, het ging gisteren ook ergens over.

Wie de eerste voorronde van De Wraak gewonnen heeft, weten we op dit moment niet. Toen onze verslaggever wegging stond Activate in de publieke opinie van die avond. Maar dat was rond middernacht. Toen was Fool House nog met zijn act bezig en stemmen kon de hele avond-nacht nog. Mensen in het café konden voor twee euro een zakje rijst kopen en dat in een koker van zijn of haar voorkeursband doen. De winnende band had de meeste rijst in zijn koker en won de eerste ronde van De Wraak. De prijs: een plek in de finale en het geld dat de verkoop van de rijst had opgebracht.

De tweede band die doorgaat naar de halve finale wordt in de loop van de week bepaald door het thuispubliek. Studenten van Landstede hebben van iedere band één nummer op video vastgelegd. Een clip daarvan wordt zo snel als kan op dewraakvansalland.nl geplaatst en dan kun je daar stemmen op wie er nog meer door mag naar de halve finale.

De Wraak van Salland staat volgende week (27 januari) in café Vosman in Nieuw Heeten. Peanuts Outta Can, Dom Verdan, Chop 116 en Everbreak staan dan op het podium. Een week later (3 februari) strijkt het circus neer in Zaal Reimink. Op 10 februari doet de Wraak De Schoenmaker in Luttenberg aan. Op 3 maart kun je in het Dorpshuis van Herxen terecht en de laatste voorronde is 9 maart in De Hoppe in Broekland.

De Wraak van Salland is een idee van Salland Centraal en samen met Pedro Pico Pop en Beaphar uitgewerkt. Cultuurfondsen van de gemeente Raalte, Olst-Wijhe, Dalfsen en Prins Berhard ondersteunen De Wraak. Bands die uiteindelijk in de finale terecht komen winnen podiumplaatsen tijdens Pedro Pico Pop, Stöppelhaene heeft inmiddels ook een podiumplek beloofd, net als het Burgerweeshuis in Deventer. Gesprekken met Dauwpop en Ribs and Blues lopen nog.

Inmiddels zijn er vergevorderde plannen om in Vechtdal een soortgelijke bandbattle op te zetten. Pedro Picoman Maurice Endeman heet daarvoor de eerste gesprekken gevoerd met Vechtdal FM. Vechtdal Centraal heeft haar medewerking al toegezegd. En ook met het Burgerweeshuis in Deventer zijn de eerste opmerkingen over en weer gemaakt met Deventer Centraal voor iets als De Wraak van Deventer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.