chop 226 wint de wraak in nieuw heeten

Naast Dom Verdan stonden Everbreak, Peanuts Outta Can en Chop 226 op het podium van de Sallandse bandbattle. Het bleek last but not least te zijn. Chop 226 won deze voorronde en mag dus terug komen in de halve finale. Midden volgende week hebben studenten van De Landstede de video-impressie van de verschillende avonden weer klaar en dan kun je via dewraakvansalland.nl thuis je nummer twee van de avond kiezen.

Op die site staat ook de poll van de eerste Wraak in De Gouv in Raalte. Activate ging direct door. Sinds donderdag is er al vaker dan 400 keer gestemd wie nummer twee van de avond wordt. De nieuwe stempel en Full house strijden nog om winst. Maar ook One Shot kan de fans nog mobiliseren. De poll blijft per ronde twee weken open staan.

Terug naar dat bomvolle café Vosman. Chop 226 was de jongste band, maar van plankenkoorts hadden ze geen last. Zelfs kleine technische problemen wisten ze strak op te lossen. Pure punkrock met een eigen twist. Wat waren deze jongens geweldig. Terecht de winnaar van de avond, zeggen onze mensen ter plekke. En dat kan ook niet anders, want de winnaar is door het publiek gekozen. Die kopen voor twee euro loten (in de vorm van een zakje rijst of zo iets). Wie de meeste zakjes in zijn koker heeft, is de winnaar. En krijgt het geld van de gekochte loten. Een dikke honderd euro, in dit geval. Daar kan een kapitaalkrachtige ouder voor gezorgd hebben, maar dat vinden we bij De Wraak een kwestie van marketing. Dat kunnen andere bands ook organiseren. En Erwin Nijhoff deed ook niet aan De Voice mee om te winnen, het was voor hem puur marketing. Zijn eerste actie: oud materiaal uitbrengen.

Café Vosman, normaal een gemoedelijk rustig dorpscafé, had zich zelf aangemeld voor De Wraak. Toen Salland Centraal, Beaphar en Pedro Pico Pop met de organisatie startten kregen ze er in Nieuw-Heeten lucht van. Of ze ook mee mochten doen. Nou, dat hebben ze geweten. Frank Vosman: ‘Mensen waren zichzelf, ontzettend gezellig en daarbij is het hier in twee jaar niet zo druk geweest. Ik heb zelfs nog even gecrowdsurft. Bezoekers waren enthousiast over de kwaliteit van de bands en sommigen waagden zelfs een dansje. Het was gezellig druk en mensen waren op hun gemak. Dat is wat wij graag zien in Salland.”

Volgende week vrijdag stuift De Wraak door Lemelerveld. Klokslag 21.15 uur beginnen de bands in zaal Reimink te spelen. En ze nemen natuurlijk hun eigen publiek mee. Maar ook anderen zijn welkom. Meer dan welkom, de entree is gratis. Op dewraakvansalland.nl kun je zien wie er optreedt.

We hebben helaas geen foto’s van de winnende band, behalve de foto bij het bericht. Daar staat een van de winnaars op de voorgrond uit zijn dak te gaan. We roepen alle mensen die erbij waren op om foto’s van Chop 226 op te sturen naar redactie@sallandcentraal.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.