buurtbemiddeling aan het werk in olst wijhe

Buurtbemiddeling Deventer gaat zich ook inzetten om conflicten in Olst-Wijhe op te lossen. De gemeente, woningcorporatie Salland Wonen, politie IJsselland en Raster Welzijn ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst. Het project gaat op maandag 2 april van start en duurt in eerste instantie twee jaar. Het project kost 18.000 euro. Dit wordt voor de helft betaald door de gemeente Olst-Wijhe en voor de andere helft door Salland Wonen.

Buurtbemiddeling is een laagdrempelige voorziening waar buren/buurtgenoten hun irritaties en conflicten met elkaar samen kunnen oplossen onder begeleiding van vrijwillige buurtbemiddelaars. Geluidsoverlast, ruzies om parkeerplekken, pesterijen, overlast van huisdieren, spelende kinderen of hangjongeren, tuin- en grondgeschillen.

Door middel van buurtbemiddeling worden burgers ondersteund bij het oplossen van onderlinge conflicten. Voorwaarde is wel dat beide partijen vrijwillig willen deelnemen aan de bemiddeling. Voor het bemiddelen worden getrainde, onafhankelijke vrijwilligers ingezet die naar het verhaal van beide partijen luisteren. Zij geven geen oordeel en zijn neutraal. Niet alle conflicten mogen worden behandeld door de buurtbemiddelaars. Als er sprake is van geweld, of ernstig alcohol- of drugsmisbruik en psychiatrische problemen, wordt er doorverwezen naar professionele instanties.

Voor het project Buurtbemiddeling Olst-Wijhe worden nog acht vrijwilligers (mannen en vrouwen, van diverse leeftijden) gezocht die beschikken over goede sociale vaardigheden, die onbevooroordeeld naar anderen kunnen luisteren en in een conflictsituatie onpartijdig kunnen blijven. Het is de bedoeling dat de bemiddelaars niet in hun eigen dorpskern bemiddelen. Buurtbemiddeling is boeiend, nuttig en afwisselend vrijwilligerswerk. De bemiddelaars worden begeleid door een projectcoördinator en krijgen jaarlijks trainingen aangeboden. Eenmaal per twee maanden komen alle buurtbemiddelaars bij elkaar om ervaringen uit te wisselen.

Wil je een bijdrage leveren aan de leefbaarheid in jouw gemeente en heb je interesse in een vrijwillige functie als buurtbemiddelaar, neem dan contact op met Yolande Donker Duyvis, via info@buurtbemiddelingolstwijhe.nl of 0570-605385. Met iedere bemiddelaar wordt een kennismakingsgesprek gevoerd. Voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat als buurtbemiddelaar ontvang je eerst een basistraining buurtbemiddeling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.