bouwstop voor de flierefluiter

“Meneer Pronk was behoorlijk aangeslagen”, zegt wethouder Wout Wagenmans van Ruimtelijke Ordening. “Maar hij is wel strijdbaar en heeft te kennen gegeven zich te houden aan de bouwstop.”

Op 6 januari heeft de Voorzitter van de afdeling bestuursrecht van de Raad van State een verzoek van omwonenden van de Flierefluiter in Raalte om een voorlopige voorziening aangaande het bestemmingsplan ingewilligd. Daardoor is het bestemmingsplan dat de gemeenteraad op 30 juni 2011 vast had gesteld voorlopig geschorst. Naar aanleiding van deze uitspraak kon de gemeente niet anders dan een bouwstop op te leggen aan de Flierefluiter. Daarnaast waren er ook bezwaren en het verzoek om voorlopige voorziening tegen de omgevingsvergunning binnengekomen.

In de uitspraak geeft de voorzitter aan dat de gemeente op twee punten zaken anders moet regelen in bestemmingsplan, namelijk de evenementen die op het terrein georganiseerd kunnen worden en de landschappelijke inpassing. De gemeente gaat het bestemmingsplan op die punten aanpassen en dan opnieuw voorleggen aan de gemeenteraad. Dat gebeurt naar verwachting in april of mei van dit jaar.

Aangezien er meer activiteiten plaatsvinden bij de Flierefluiter mag Pronk de komende dagen een aantal maatregelen treffen om deze door te laten gaan. Zo moet er onder andere een gat bij de entree afgedekt worden.

De gemeente heeft overigens aangegeven zich in te willen zetten om Pronk te helpen de subsidie van de gemeente van 200.000 euro te redden wanneer de bouwwerkzaamheden eind maart niet afgerond zijn. Gezien de bouwstop krijgt Pronk zeer waarschijnlijk uitstel van de provincie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.