boek over de neuze in de maak

Luttenbergers Jos Westenenk en Wouter Groote Schaarsberg schrijven momenteel een boek over het leven van de roemruchte taxichauffeur Teun ‘de Neuze’ Stevens (ook wel bekend als Teun van Piksen).

Teun (geboren en getogen in Marle) was vooral actief in het Sallandse discovervoer. Met name in de jaren tachtig en negentig genoot hij grote bekendheid (of beruchtheid) in het oostelijke nachtleven. Dat kwam door zijn soms wat chaotische planning, de aard van zijn klanten (niet altijd de grootste lieverdjes), de gebrekkige staat van zijn wagenpark, maar vooral door het vaak illegale karakter van zijn werkzaamheden. Teun reed namelijk veelal zonder vergunning en dat was goed voor vele conflicten met de autoriteiten.

De schrijvers hebben inmiddels gesprekken gehad met Teun, maar ook met groepen vaste klanten, een inspecteur van de RVI, Höllenboer (Teun figureerde in de clip van ‘Het Busje komt zo’) en vele, vele anderen. Het is de bedoeling om het boek eind dit jaar of in de loop van volgend jaar uit te brengen. De twee zijn nog op zoek naar fotomateriaal en/of anekdotes.

Ben jij ooit mee geweest met de Neuze, heb je leuke verhalen te vertellen en vooral mooie foto’s, dan verzoeken de schrijvers om contact op te nemen. Dat kan middels een belletje naar 06-52003506 (Wouter), 06-14154746 (Jos) of door te mailen naar w.grooteschaarsberg@orange.nl of joswestenenk@gmail.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.