blues rond de pomp kijkt al naar volgend jaar

Vrijdag 13 en zaterdag 14 januari vindt in Heino de eerste editie plaats van het ‘Blues rond de Pomp’-festival. Vrijdag wordt het festival afgetrapt met een live-uitzending van het RTV Raalte-programma Bluestown vanuit café Marktzicht. Zaterdag is er live-muziek in Marktzicht en De Baron. De organisatie is in handen van Stichting Live Music Heino.

Medeorganisator Simon Butink vertrouwt erop dat het druk wordt. “Voor de editie van volgend jaar hebben we nog grotere plannen”, vertelt hij. “Dan willen we ook samenwerken met een of twee plaatselijke kerken. We zitten eraan te denken om dan het programma uit te breiden met bijvoorbeeld een gospelblueskoor. Daarnaast zal ook Oortwijn dan in het festival betrokken worden.”

Maar eerst de eerste editie. De uitzending van Bluestown op vrijdag 13 januari begint om 19.00 uur. Tijdens en na de radio-uitzending zijn er optredens van Southern Style en The Veldman Brothers. Zaterdagavond 14 januari kun je bij de Baron kijken en luisteren naar de bands Blues on Bootz en Rhythm Chiefs. In café Marktzicht is er muziek van SuperFloor en Twelve Bar Blues Band. De entree bedraagt 5 euro per persoon per avond.

Stichting Live Music Heino is eind vorig jaar opgericht. Initiatiefnemers zijn het team achter de ‘In the Attic’-avonden in Marktzicht, Christian en Stefan Benjaminsen, Michel Bartelink, Danny Land en Lennert Vos, en een clubje enthousiastelingen dat eerder classic rock tributeavonden organiseerde in Taveerne Tivoli in Raalte, te weten: Simon Butink, Reinier van den Anker en Jan Disselhorst. “We hebben vijf dergelijke avonden georganiseerd in Raalte”, vertelt Simon. “Het was een groot succes. Daarna hebben we in goed overleg met Willemien Boerdijk van Taveerne Tivoli besloten om daar te stoppen. Wij wilden onze pijlen richten op Heino, daar komen we zelf immers ook vandaan.”

Beide Heinose clubs zochten daarna toenadering en besloten hun krachten te bundelen. Allebei blijven ze hun eigen activiteiten organiseren en daarnaast gingen ze gezamenlijk aan de slag met een Heino’s bluesfestival. “Het begon klein”, vertelt Simon. “We waren van plan om een uitzending van Bluestown naar Heino te halen en daar wat live muziek aan te koppelen. Presentator Harry Radstake was meteen enthousiast en bood ons ook de hulp aan van Henri Grootenhuis van Vechtdal Blues & Rock. Zo ontstond al snel het idee om er een tweede avond aan te koppelen. In Kim van de Worp van de C1000 in Heino vonden we een meteen een enthousiaste sponsor en daarna konden we beginnen.”

De organisatie is ontzettend trots op de grote namen op het affiche. Vooral The Veldman Brothers genieten in deze regio veel bekendheid. “Januari is een relatief rustige maand als het gaat om festivals, vandaar dat we het programma al snel samen konden stellen”, vertelt Simon. “Het wordt een groot succes, daar twijfelen we niet aan. De kaartverkoop loopt goed. Onze enige zorg was het verkeer tussen de beide cafés op zaterdag. In elke kroeg kunnen ongeveer tweehonderd mensen. Daarom zullen er in totaal 320 kaarten in omloop zijn, anders wordt het echt te druk. En je moet ook bij een café naar binnen kunnen zonder dat je in een rij komt te staan. Dat er in Heino een behoefte bestond aan live-muziek voelden wij ook wel, maar dat die zo groot zou zijn, hadden we niet verwacht. Al onze activiteiten zijn tot op heden zeer goed bezocht. En dat zal met Blues rond de Pomp niet anders zijn!”

Kaarten (à 5 euro per avond) zijn verkrijgbaar bij de Smulbaai, café De Baron en café Marktzicht te Heino en de VVV te Raalte. Voor meer informatie en/of het reserveren van kaarten kun je ook een kijkje nemen op staging2.live-music-heino.nl. Het festival is mede mogelijk gemaakt door sponsorbijdragen van C1000 Van de Worp, café De Baron, café-restaurant Marktzicht en Nomis Advies rentmeesterskantoor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.