betere samenwerking belastingdienst en lens

LenS accountants, regionaal kantoor met vestigingen in Raalte, Hattem en Deventer, heeft donderdag samen met de Belastingdienst een convenant Horizontaal Toezicht getekend. Dit convenant houdt in dat wanneer LenS accountants aangiften loonheffing, inkomsten-, omzet- of vennootschapsbelasting verzorgt voor haar cliënten conform de afgesproken werkwijze, de aangiften snel worden afgehandeld.

Horizontaal Toezicht vindt haar basis in wederzijds vertrouwen: een open relatie met de Belastingdienst waarin er over fiscale kwesties snel zekerheid kan worden geboden. Horizontaal Toezicht biedt MKB-ondernemers veel voordelen. Omdat de Belastingdienst vertrouwt op de juistheid van de aangiften die LenS accountant verzorgt, vallen deze niet onder het reguliere toezicht. Dat betekent minder controles ter plaatse.

Bij Horizontaal Toezicht staan de aangiften onder “metatoezicht’ en worden deze alleen steekproefsgewijs gecontroleerd. Dat zorgt ervoor dat ondernemers snel duidelijkheid hebben omdat de Belastingdienst zo snel mogelijk de definitieve aanslag vaststelt en er in principe geen correcties achteraf zullen plaatsvinden. Bij eventuele fiscale twijfelpunten, bespreken de fiscalisten van LenS accountants deze voorafgaand aan de aangifte met hun vaste aanspreekpunt bij de Belastingdienst. Dat vergroot de rechtszekerheid van de ondernemers

De fiscalisten van LenS accountant zijn verheugd over deze ontwikkeling en nodigen ondernemers nadrukkelijk uit om met hen in gesprek te gaan en indien gewenst te kiezen voor deze nieuwe omgangsvorm met de Belastingdienst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.