aver heino verder zonder melkvee

Bedrijfsleider Brinkman zegt dat die plannen nog zouden kunnen veranderen, maar hij vermoedt het niet. “In 2015 verdwijnt het melkquotum in Nederland. Dus hoe langer ze wachten met verkopen, hoe minder dat gaat opleveren. In april verloopt er weer een quotumjaar, dus sturen ze aan op verkoop vóór die tijd.”

Brinkman werkt nu nog met één collega op de proefboerderij aan de Lemelerveldseweg. “En als het melkvee weg is, zal ik wel alleen overblijven.” Want er blijft natuurlijk wel het een en ander aan werk te verzetten op de boerderij. Brinkman doelt dan met name op het land rondom de boerderij.

Ook de verkoop van het varkensproefbedrijf aan de Drosteweg (bij het tennispark in Ramele) Raalte, vlot niet. Daar is overigens wel een gegadigde voor, maar de verkoop duurt daar nog even vanwege een inventarisatie van eigendommen. Bij veel van de proeven zijn externe partijen betrokken geweest die ook geïnvesteerd hebben.

Beide proefbedrijven in Raalte zijn onderdeel van de Life Stock Research (onderzoek op levende have) van de Universiteit van Wageningen. Omdat er volgens de universiteit steeds minder te onderzoeken valt, is landelijk een aantal proefbedrijven afgestoten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.